17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye’ye yeni otogar

OSMANİYE’YE YENİ OTOGAR

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, inşaatı tamamlanan şehirlerarası otobüs terminalinin tamamlandığını belirterek, “Otogarımız Osmaniye’nin kurtuluş gününde hizmete girecek” dedi.

İnşaatı tamamlanan ancak fiziki eksikleri nedeniyle hizmet vermeyen Osmaniye Şehirlerarası Otobüs Terminali yeni yılda hizmete sunuluyor. Osmaniye Belediyesi, yeni otogarın içerisinde bulunan bilet satış alanları ve dükkanların ihalesini gerçekleştirdi. Düzenlediği basın toplantısıyla konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Kadir Kara, inşaatı tamamlanan otogarın hukuki ve fiziki problemler nedeniyle açılışının geciktiğini, sorunların aşılmasının hemen ardından ihaleye çıkıldığını bildirdi. Başkan Kara, yapılan ihalede kanunlara uygunluk ve kamu yararının ön planda tutulduğunu belirterek, otogarın yapımında emeği bulunan Belediye eski Başkanı Davut Çuhadar’a teşekkür etti. Osmaniye halkının huzur ve istekleri doğrultusunda hukuka ve kanunlara özen göstererek Osmaniye’nin kent kimliğine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

“Amacımız belediyenin ve dolayısıyla Osmaniye’nin menfaatleri ön planda tutularak, kamu düzeninin ve intizamının sağlanmasıdır. Osmaniye’nin kent kimliğine katkı sağlamak, Osmaniye’nin ülke genelindeki bir penceresi olan otogar yapısını çağdaş bir düzeye ulaştırmak amacıyla otogar ihalesini yapıyoruz. Daha önceki sözlerimde belirttiğim gibi Osmaniye halkının en büyük özlemlerinden birisi Osmaniye’ye yakışır bir otogarın hizmete girmesiydi. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yeni otogarın açılmasının önündeki en büyük engel mülkiyet sorunlarının çözüme kavuşturulmasıydı. Geçtiğimiz iki yıl boyunca gösterdiğimiz çabalar neticesinde bu sorunları büyük ölçüde çözüme kavuşturduk. Allah nasip ederse, Osmaniye’nin kurtuluş günü olan 7 Ocak’ta otogarımızın hizmete açılacağını tüm halkımıza müjdelemek istiyorum.”

Kara, Osmaniye Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin yapılan ihalesinde 18 şehirlerarası bilet satış noktası ile aralarında büfeler ve emanet deposu, banka ve lostra gibi bölümlerin yer aldığı 22 iş yerinin ihalesinin tamamlandığını sözlerine ekledi.

OSMANİYE’YE YENİ OTOGAR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 14:06:00
Güncelleme :3 Ocak 2011 Pazartesi 13:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa kemal akcan IP: 88.227.155.xxx Tarih : 26.01.2011 12:39:24

ÖNCELİKLE BELEDİYE BAŞKANINA COOOK TEŞEKKÜR EDERİM  OTAGAR  COK GÜZEL OLMUŞ TÜM EMEĞİ GECEN BÜYÜKLERİMDEN ALLAH RAZI OLSUN BEN MUSTAFA BAHCENİN KIZLAC KÖYÜNDE OTURUYORUM.BAHCE   ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNDE OKUMAKTAYIM.HEPİNE TŞKR EDERİM ELLERİNİZDEN ÖPERİM.... SAYGILARIMLA....... mustafa