17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye'yi sel vurdu!

Osmaniye'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle gece meydana gelen selde birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, yollar ve köprüler hasar gördü.

2 gündür devam eden sağanak yağış gece Osmaniye'de sel baskınlarına neden oldu. Osmaniye'nin merkez ilçesindeki mahallelerde, Toprakkale ilçesinde ve Tüysüz beldesinde meydana gelen selde can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Sel baskını sonrası gece geç saatlerde itfaiye ve Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, evlerde mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Yeni Hükümet Konağı'ndaki zemin katlar da, tahliye motorlarının arıza yapması nedeniyle sular altında kaldı. Özellikle Emniyet Müdürlüğü ve adliye binasının zemin katlarını basan sular, vidanjörle çekildi.

Toprakkale ilçesinde Karataş, Fatih Sultan Mehmet ve Göçmenler mahallelerinde yaklaşık 10 ev sular altında kalırken, çarşı merkezindeki iş yerlerinin tamamı da selden etkilendi. İş yerleri sular altında kalan esnaf, gece temizlik yaptı. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nden geçen sulama kanalı üzerindeki demiryolu köprüsü, toprak kayması nedeniyle çökme tehlikesi bulunduğu için tren seferleri geçici bir süre iptal edildi. Köprüde Devlet Demiryolları ekiplerinin gerekli incelemeleri yapmasının ardından geçiş sağlanmasına izin verildi.

Sel baskınına en çok maruz kalan Tüysüz beldesinde ise, Sarp deresinin taşması sonucu yaklaşık 50 ev sular altında kaldı. Mustafabeyli Sulama Birliği ekipleri, Tüysüz Belediyesi iş makineleri ve Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu sular tahliye edildi. Yaklaşık 1 metreyi aşan sel sularının altında kalan evlerde çok sayıda eşya kullanılamaz hale gelirken, özellikle çiftçilikle uğraşanların ambarlarında bulunan un, buğday ve saman balyaları da sular altında kalarak kullanılamaz hale geldi.

Gece yarısı olayı haber alan AK Parti Osmaniye İl Başkanı Ali Binboğa ve İl Genel Meclis Başkanı Hamza Tor, Tüysüz beldesinde ve Toprakkale ilçesinde sele maruz kalan yerleri yerinde inceleyip, hasarın giderilmesi için gerekli yardımların yapılacağını söylediler.

Tüysüz beldesindeki sulama kanalının ve Sarp deresinin taşması sonucu evlerin sular altında kaldığını belirten Binboğa, "Ekipler şu anda çalışmalarını sürdürüyor. Çok şükür can kaybı yok. Maddi hasar meydana geldi, o yaralarda devletimiz tarafından kısa sürede sarılacaktır" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Hamza Tor da, özellikle hasar gören yolların ve köprülerin bir an önce onarılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.
Evi sular altında kalan yaşlı bir kadın, gece yatarken sel baskınına uğradığını, çocukları tarafından kurtarıldığını söyledi. Evi ve eşyaları hasar gören yaşlı kadının gözyaşları üzerine AK Parti İl Başkanı Binboğa, "Merak etme teyzem, devletimiz gereken yardımı yapacak, bu yaralarınız sarılacaktır" dedi.

Bu arada, birçok köy yolunun da sel nedeniyle hasar gördüğü bildirilirken, itfaiye, sivil savunma ve Özel İdare Müdürlüğü ekipleri sel baskınlarına karşı sabaha kadar önlem çalışmalarını sürdürdüler. Osmaniye-Adana arasındaki D400 karayolu Devlet Hastanesi kavşağında da, aşırı yağmur nedeniyle trafik akışı tek şeritten verildi.
Sel nedeniyle kriz masası oluşturulduğu ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:28:23
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 13:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?