17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

ÖSS öncesi motivasyon konferaransı

Osmaniye’de yayın yapan Radyo 80 tarafından, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi moral-motivasyon konferansı düzenlendi.

Çamlık Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen konferansa, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Radyo 80 Müdürü Şükrü Tozluklu, konferansı, Osmaniye’nin ÖSS sıralamasındaki yerini yükseltmek ve daha çok öğrencinin başarılı olmasına vesile olmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın, özellikle sınav günü akşamı ve sabahı öğrencilerden hiçbir değişiklik yapmamalarını ve bugüne kadar yaşamlarındaki düzeni aynen devam ettirmelerini isteyerek, "Çünkü yapılacak değişiklikler vücudun dengesini bozar ve yarar yerine zarar verir" dedi.

Konferansta katılımcılarla diyalog kuran Oğuz Saygın, vermek istediği mesajları bir oyun şeklinde anlattı. Oğuz Saygın, şunları söyledi:
"Gelişmiş ülkelerde eğitim, sağlık ve işsizlik gibi temel sorunlar çözülmüş olduğu için, insanların zeki olmaları gerekmiyor. Ancak biz zeki olmak zorundayız. Çünkü bizim çözüm bekleyen sorunlarımız çok. Bizler sorunlarımızı zekamızla çözüyoruz. Bir iki gün kala sınav hazırlıklarını durdurun. Sınav akşamı diğer akşamlardan farklı tutulmamalı. Ertesi gün normal bir lise ders sınavı varmışçasına davranılmalı. Sınava 1-2 gün kala gezi, sportif faaliyet gibi sosyal etkinliklerde bulunulmalıdır. Aileler, sınav öncesi sınavı gündem yapmayacak şekilde çocuklarıyla etkinliklerde bulunmalı ve sınavın kendileri için çok önemli olmadığı, önemli olanın çocukları olduğu kanaatini oluşturmalıdır."

"ÖSS’de başarılı olmamak" diye bir şeyin olamayacağına dikkat çeken Saygın, "Soruları neden cevaplayamıyoruz? Çünkü bizim ilk yanlışlığımız dikkat eksikliğidir. Ayrıca hepimizin bir hedefi olmalıdır. Hedefiniz yoksa, hedefi olanlar sizi geçerler. Hedefinize ulaşmaktan asla vazgeçmeyin. Hedefinizin de bir bedeli vardır ve bu bedeli ödemek zorundasınız. Benim için hedefi ve hayali olan insanlar çok önemlidir. Asla vazgeçmeyin. Şartlar ne olursa olsun, hangi durumda olursanız olun, asla hedefinizden vazgeçmeyin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 22:56:07
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 16:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?