19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Otoban cinayeti aydınlandı

Osmaniye'de 3 yıl önce bir kişinin otoyolda silahla öldürülmesi olayı aydınlandı. Boşanma aşamasında olduğu karısı ve yanındaki kişilerin darp etmesi sonucu yaralanan katil zanlısı, ifadesi sırasında vicdan azabı çektiğini belirterek, cinayeti itiraf etti.

Edinilen bilgiye göre, 3 yıl önce Osmaniye-Adana arasındaki otoyolda 1 kişinin silahla öldürülmesi olayının aydınlatılmasına yönelik çalışmalar sürdürülürken, 27 Nisan 2009 günü Gaziantep'te bir kavgada yaralanan Fayik Ç. (39), boşanma aşamasında olduğu eşi Türkan Ç. (32) ve yanındaki 3 kişi tarafından darp edildiğini söyledi.

İfadesinde 12 Nisan 2006 tarihinde Osmaniye'de otoban çıkışında Bozan Gümüş'ü (38) tabancayla 7-8 el ateş ederek öldürdüğünü de itiraf eden Fayik Ç., cinayeti fuhuş yaparken tanıştığı ve sonrasında dost hayatı yaşadığı, 2008 yılında da evlendiği Türkan Ç.'nin (32) azmettirdiğini, tabancayı kendisine Türkan Ç.'nin verdiğini, olaydan dolayı uzun zamandır vicdan azabı çektiğini, savcılığa bilgi vermemesi için de darp edildiğini belirtti.

Gaziantep'ten Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Fayik Ç. ve Türkan Ç. hakkında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan tahkikat sonucunda, maktul Bozan Gümüş ile Türkan Ç.'nin o dönemde bir süre dost hayatı yaşadığı, cinayetin fuhuştan elde edilen gelirin paylaşılmasındaki anlaşmazlık sonucu işlendiği ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Fayik Ç. ve Türkan Ç., "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 12:57:16
Güncelleme :30 Nisan 2009 Perşembe 13:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?