19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Otoyolların çevresi ağaçlandırılıyor

OTOYOLLARIN ÇEVRESİ AĞAÇLANDIRILIYOR

Osmaniye Valiliği yeni bir uygulama başlatarak, il sınırları içerisinde yer alan otoyol güzergahının çevresini ağaçlandırma kampanyası düzenlendi. Kampanya çerçevesinde ilk olarak Valilik Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Sakız Gediği Köyü Otoban Kenarı 5. kilometrede bulunan Osmaniye Valiliği Hatıra Ormanı’nın açılışı törenle yapıldı.

Törende konuşan Osmaniye Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, 18 dekar alana Servi, Kızılçam, Fıstık Çamı, Defne ve Harnup türü 2 bin adet fidan dikildiğini söyledi. Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ise konuşmasında uygulamanın çok güzel bir proje olduğuna değinerek, “Bu uygulamanın diğer illerimize de örnek olmasını diliyorum. Günümüzde ormanlar insanların pek çok ihtiyacına cevap vermektedir. Ekonomik getirisinin yanı sıra yaban hayatına da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca mevcut ormanlarımızın korunması ve bakımsız ormanların bakımının yapılması konusunda da vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında Osmaniye’nin yüzölçümünün neredeyse yarıya yakınının ormanla kaplı olduğuna değinerek, otoyol kenarlarındaki ormanlık alanların Osmaniye’ye daha güzel bir görüntü kazandıracağını belirtti.

Vali Celalettin Cerrah da konuşmasında şunları söyledi:

“Avrupa’da ve yurt dışındaki birçok ülkede otobanların çevresi yemyeşildir. Bu ağaçlar aynı zamanda otobandaki kirliliği ve gürültüyü de önleyecektir. Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğü sayesinde bugün burada bir ilki başlatıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu ağaçlandırma işi devam edecek ve otoban yollarımızın etrafı güzelleşecektir. Bizler; ‘Öleceğini bilsen dahi bir fidan dik’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Bu nedenle ağaçlandırmaya ve fidan dikmeye özen göstermeliyiz. Ben buradan tüm sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunuyorum. Onlar da bu şekilde hatıra ormanları oluştursunlar.” Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı. Vali Cerrah, öğrenciler ile birlikte fidan dikti. Törende Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından folklor gösterisi sunulurken, TEMA Osmaniye Şubesi de fidan dikimine destek verdi. Ayrıca yine Valilik tarafından doğaya 500 adet bıldırcın bırakıldı.

OTOYOLLARIN ÇEVRESİ AĞAÇLANDIRILIYOR
OTOYOLLARIN ÇEVRESİ AĞAÇLANDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 17:20:05
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 17:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?