17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

OTSO'dan OGC'ye ziyaret

OTSO'DAN OSMANİYE GAZETECİLER CEMİYETİ'NE ZİYARET

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Arif Taşkaya, “Osmaniye’nin en büyük sıkıntısı bir limanı olmayışıdır” dedi.b

OTSO Başkanı Arif Taşkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'ni (OGC) ziyaret etti.

Ziyarette Osmaniye'nin sorunlarına da değinen Taşkaya, "Eksiklikler daha çok. Bu eksikliklerin giderilmesi için bir yol haritası çizilmeli. Gönül birliği yapılmalı. Aslolan barışık bir şekilde, gönül birliği ile meselelerin çözümüne gidilmeli. Bu noktada sanayici ve iş adamlarımızın temsilcisi olarak, ilimizin sanayisinin gelişmesi için çok ciddi raporlar hazırladık. Düşüncelerimizi ortaya koyduk ve bunların birçoğu kabul gördü. Osmaniye artık dışa açılmalı. İhracata yönelik üretim yapmalı. Bu gelişmeler çerçevesinde Osmaniye'nin de, bölgemizin de ülke ekonomisine katkıda büyük rolü olacaktır" şeklinde konuştu.

Osmaniye ve bölgesinin özellikle demir çelik sektöründe dünya üzerinde söz sahibi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Arif Taşkaya, "Bu noktada Osmaniye'nin en büyük sıkıntısı bir limanının olmayışıdır. Biz bu konuda sayın valimizin de önderliğinde girişimler başlattık. Bu bizim için çok önemlidir. Şayet bir limana kavuşursak, Osmaniye'nin hem gelişme hızı, hem de ekonomik girdileri kat kat artacaktır. Ancak bu arada önemli bir eksiklik de konaklama sorunudur. Bunun da çözülmesi lazım. Daha büyük oteller, toplantı salonları lazım. Bunlar gibi birçok fiziki mekanlara ihtiyaç var" diye konuştu. Hükümetin 5084 sayılı Teşvik Yasası'nı tekrar uzatmasının da Osmaniye için olumlu olduğuna değinen Taşkaya, bunun Osmaniye'deki sanayicilerin elini güçlendireceğini ve yeni yatırımcılar için Osmaniye'nin cazibe merkezi olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Taşkaya bununla ilgili olarak Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde üçüncü tevzi alanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden OGC Başkanı Gökhan Erkmen, yeni yönetim olarak bir takım hedefler belirlediklerini ve bu hedeflerine en kısa zamanda ulaşacaklarını söyledi. Erkmen, basın mensupları olarak Osmaniye menfaatlerinin her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. Ziyarete, OTSO Meclis Başkanı Mustafa Karaevren, Genel Sekreter Kemal Dinçgöz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Ersoy, Ali Kılıç, Abdullah Güreli, İbrahim Özbay, Mustafa Demir katıldı.

OTSO'DAN OSMANİYE GAZETECİLER CEMİYETİ'NE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 12:37:02
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 14:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?