20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

'Özgür İnsan' ödülü Çambel'e verilecek

Osmaniye'nin Çardak köyünde kurulan akademik düzeydeki Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği, bu yıl ki "Özgür İnsan" ödülünü Prof. Dr. Halet Çambel'e verecek.

Osmaniye'nin Çardak köyünde, İbrahim Çenet'in 4 yıl önce kurduğu Anadolu Halk Bilimleri Kültür Derneği, yurt çapında ilgi gören "Özgür İnsan" ödüllü etkinliklerini bu yıl "Kültür Sanat Günleri ve 3. Özgür Film Etkinlikleri" adıyla kent merkezine taşıdı. 4 yıldır özgür ve bilimsel düşünceye dayalı yapıtlar oluşturan, araştırmalar yapan sanat ve bilim insanlarına "Özgür İnsan" ödülü veren dernek, bu yıl ki ödülü Prof. Dr. Halet Çambel'e verecek.

Dernek, daha önce de Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ve Yaşar Kemal'e "Özgür İnsan" ödülünü vermişti. 6-8 Haziran 2008 tarihlerinde Osmaniye kent merkezindeki Karaoğlanoğlu Parkı'nda başlayacak olan etkinliklerde Osmaniyeliler, etkinliğe katılan bilim insanlarıyla, sinema sanatçılarıyla tanışacak.

Bölgedeki heykeltıraşlarla, fotoğraf sanatçılarıyla, mizahçılarla, ünlü şairlerle buluşacak olan Osmaniyeliler, birbirinden ilginç etkinliklere tanık olacaklar.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 14:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?