17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Pamuk şeker mesleği yok oluyor

Osmaniye'de 36 yıldır pamuk şeker satan Osman Alagöz, mesleğinin her an yok olmakla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kentte pamuk şeker satan son kişi olduğunu belirten 3 çocuk babası Osman Alagöz (53), para kazanmanın yanı sıra çocukları sevindirmenin kendisi için ayrı bir haz olduğunu belirtti.

Kışın pamuk şeker ve elmalı şeker, yazın ise dondurma satarak evinin geçimini sağladığını söyleyen Alagöz, "Pamuk şeker, eskiden çocuklar için çok lüks bir şekerdi. Satışlarımız da oldukça iyiydi. Çünkü o dönemlerde çocuklar için pek bir şey üretilmiyordu. Dolayısıyla fazla seçenekleri yoktu. Ama şimdilerde çeşit çeşit şekerlemeler üretiliyor. Pamuk şekere olan ilgi de her geçen gün azaldığı için bu işi yapanların sayısı da düştü" dedi.

Sünnet düğünlerinde, özel okullarda ve kreşlerdeki çeşitli etkinliklere üç tekerlekli pamuk şeker arabasıyla gittiğini belirten Alagöz, pamuk şeker satabilmek için bazen köylere ve ilçelere de gittiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 15:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah IP: 83.66.93.xxx Tarih : 23.11.2008 11:31:09

yapma ben dayıı sende mi işsizlikten bahsediyosun internnette hangi sayfaya baksam işsilik ön planda nereye gitsem kiminle otursam en güncel konu işsizlik olmuş...