17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Pazarcıların hal tepkisi!

Osmaniye’de, pazarcı esnafı hafta sonu sebze halinin açık olmaması nedeniyle erken mal almak zorunda kaldıklarını, hava sıcaklıkları nedeniyle de aldıkları sebzelerin çabuk çürüdüğünü söyledi. Çürüyen sebzelerini pazar yerinde çöpe döken esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak sebze halinin hafta sonları da açık tutulması talebinde bulundular.

Osmaniye Semt Pazarları Koruma Derneği Muhasibi İsmail Görgülü, hafta sonları sebze halinin açık bulunmamasından dolayı satacakları sebzeleri 2 gün önceden aldıklarını ve hava sıcaklıkları nedeniyle sebzelerin pazar gününe kadar yarısının çürüdüğünü belirterek, sebze halinin kapalı olması nedeniyle Osmaniyelilere hafta sonları çürük mal satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Başka bir yerden mal alımına müsaade edilmediğini alanların ise zabıta görevlileri tarafından cezalandırıldığını aktaran Görgülü, “Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Aldığımız tüm patlıcan domates, fasulye gibi sebzelerin yarısı çürüyor. Bu kadar zararımızı kim karşılayacak. Yetkililerin bu soruna biran önce çare bulmasını itiyoruz” dedi.

Pazarcı esnafı Hikmet Ayata ise Osmaniye sebze halinden mal alma mecburiyetinde bırakıldıklarını bu nedenle halka taze sebze sunamadıklarını söyledi.

Yaz dönemi dolayısı ile Ağustos ayının sonuna kadar sebze halini Pazar gümlerini kapalı tuttuklarını bildiren Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Odası Başkanı Nusret Demir ise halin Eylül ayından itibaren hafta sonları yeniden açılacağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 18:10:02
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 18:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?