20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Polis memurları tiyatrocu oldu

Osmaniye Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme Derneği ve Uluslararası Polis Birliği (İPA) Osmaniye Şubesi Başkanlığı organizesinde 3 ay önce kurulan Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Tiyatro Topluluğu, ilk oyununu sahneledi. "Devekuşu Çiftliği" adlı oyun izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Osmaniye'deki polis, polis eşi ve çocuklarının katılımıyla oluşturulan "Tiyatro Topluluğu" 8 bayan, 12 erkek ve 7 teknik personelden oluşturuldu. Tiyatro oyununun yapımcılığını ve organizatörlüğünü ise İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ın eşi Tülay Yılmaz üstlendi. Tiyatronun kendisi için bir sevda olduğunu belirterek, tiyatro yapanların hem kendini hem de hayatı anlattığını söyleyen Tülay Yılmaz, polis ve eşlerinin boş zamanlarını kültürel etkinliklerle değerlendirmek, birlik ve beraberlik duyguları ile kaynaşmalarını sağlamak, aynı zamanda polis-halk ilişkilerine katkı sunmak amacıyla tiyatro ekibini kurduklarını ifade etti.

Tiyatro topluluğunun ilk oyunu olan "Devekuşu Çiftliği" isimli oyunu Osmaniye Gençlik Sanat Tiyatrosu Başkanı ve aynı zamanda öğretmen olan İbrahim Kara'nın yazıp yönettiğini belirten Tülay Yılmaz, oyunu sahneleyebilmek için 3 aydır çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yılmaz, "Yaşamımda yapmak istediğim 5 konudan biri olan 'tiyatro oyuncusu olma' isteğim, rahmetli anneme verdiğim söz nedeni ile gerçekleşmedi. Ama tiyatro aşkım da hiç eksilmedi. Yıllar sonra Osmaniye Emniyet Müdürlüğü personeli ile eş ve yakınlarından oluşan tiyatro topluluğunu kurduğumuzda hiç değilse 'yapım ve organizasyon' boyutu ile tiyatronun içine girdim. Topluluğumuz üyeleri de bir kısmı önceden hiç düşünmediği halde oyuncu oldu. Topluluğumuz üyesi polisler, zaten kendi işleri ve mesleklerinde başarılı insanlar. Ülkemizde emniyet ve asayişi sağlamak, temel insan hak ve hürriyetlerini korumak ve geliştirmek için hiç kimsenin anlayamayacağı kadar samimiyetle çalışıyorlar. Polislerin eşleri ve çocukları da ülkemizin huzuru ve insanlarımızın mutluluğu için kendi haklarından fedakarlık ediyorlar. Tiyatro topluluğumuz ve ortaya koyduğumuz oyunla, oyunumuzun seyirciye verdiği mesajlarla halkımıza hizmete devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Tiyatro Topluluğu'nun, yaptığı ve bundan sonra yapacağı işlerle hem emniyet teşkilatına hem de ülkemize katkı sunacağını anlatan Yılmaz, büyük ve köklü bir aile olan emniyet teşkilatının üyeleri arasında birlik ve beraberliğin pekişmesi için çalışacağını ve 'güçlü bir ses' olarak yükseleceğini sözlerine ekledi.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde sahnelenen komedi türündeki 2 perdelik "Devekuşu Çiftliği" oyununu Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Davut Şahin, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Jandarma Komutanı Albay Sayit Koca, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda Osmaniyeli izledi.  İzleyenlerden büyük alkış alan oyunun sonunda Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, tiyatro topluluğunda görev alanlara plaket ve çiçek verdi. Prof. Dr. Büyükalaca ve Vali Zübeyir Kemelek de tiyatro ekibini tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 15:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?