19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Polis Şehitliği'nin temeli atıldı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit emniyet mensuplarının defnedileceği Osmaniye Polis Şehitliği yaptırılıyor. Belediye Asri Mezarlığı'nda yer alacak şehitliğin temeli törenle atıldı.

Osmaniye Polis Şehitliği için düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve amirleri, emniyet mensupları, EMŞAD Başkanı Mahmut Kaplan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, şehit olan polislerin mezarlarının dağınık bir şekilde olmasının bir şehitliğe ihtiyaç gerektirdiğini ifade ederek, "Osmaniye'de 6'sı il merkezi olmak üzere toplam 21 şehidimiz bulunmaktadır. Buna karşılık sadece Kadirli ilçemizde Polis Şehitliği mevcuttur. Duyulan ihtiyaç üzerine ilimizdeki mevcut Belediye Asri Mezarlığı'ndan yaklaşık 1 dönümlük kısım, Osmaniye Polis Şehitliği olarak Belediye encümeni tarafından tahsis edildi. Bu tarihten itibaren yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, tahsis edilen alan içerisinde 46 adet şehit mezarı, anıt ve tören alanından oluşan şehitlik 2 ay içerisinde tamamlanacak" dedi.

Şehitliğin, Emniyet Genel Müdürlüğü onayı ve Türk Polis Teşkilatı'nın Güçlendirme Vakfı'nın katkılarıyla yapıldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
"Gönlümüz şehitliklerin boş kalmasından yana. Ancak vatanımız için emniyet teşkilatı olarak şehitler vermeye de her zaman hazırız. Bu şehitliği yapmakla aynı zamanda şehitlere sahip çıkmış ve minnet borcunu ödemiş olacağız. Aynı zamanda görsel maneviyatı ile de genç nesillerimize şehitlik mertebesini hatırlatacak ve onlara bazı mesajlar verecektir."

Okunan Kur'an-ı Kerim ve duanın ardından şehitliğin temeline ilk harç atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 16:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?