19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Polisten büyük operasyon

OSMANİYE'DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Osmaniye merkezli 4 il ve 4 ilçede yapılan eş zamanlı operasyonlarda, uyuşturucu taciri ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen 11 kişinin yakalandığı bildirildi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün narkotik ekiplerince uyuşturucu kaçakçılarının deşifresine yönelik yapılan uzun süreli çalışmalarda; Osmaniye il merkezinde ve çevre il ve ilçelerden temin ettikleri uyuşturucu madde kullanıcısı şahıslara ve satan gruba yönelik operasyon düzenlendi.

Osmaniye merkezli, Adana, Gaziantep ve İslahiye ilçesi, Hatay ve Erzin, Dörtyol ile Hassa ilçelerinde olmak üzere toplam 12 noktaya yönelik yapılan eş zamanlı planlı operasyonda toplam 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; 963 gram esrar maddesi, 1 gram satışa hazır halde paketlenmiş eroin maddesi, 15 gram Kenevir bitkisi tohumu, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 15 adet MKE yapımı 9 mm çapında tabanca fişeği, 1 adet eroin maddesi kullanımı için hazırlanmış rulo zıvana, 7 adet üzerinde eroin kullanılmış alüminyum folyo ve toplam 12 adet değişik cins ve ebatlarda fişek ele geçirildi.

Yakalanan şahıslar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan bu örgütü yönetmek, üye olmak ve örgütün faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde ticaretine aracılık etmek, uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve nakletmek, ruhsatsız tabanca ve askeri mühimmat bulundurmak" suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Aralarında örgüt liderinin de bulunduğu toplam 11 şüpheli, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

OSMANİYE'DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
OSMANİYE'DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
OSMANİYE'DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 15:47:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 18:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?