17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Polisten kaçağa geçit yok

OSMANİYE'DE KAÇAK ÇAY, SİGARA VE TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda bir kamyon dolusu kaçak sigara, çay, tütün ve motorin ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlilerince, kaçak sigara ve çay ticareti yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik yapılan uzun süreli çalışmalarda; Doğu illerinden temin edilen kaçak sigara ve çayların, il merkezinde piyasaya sürüldüğünü ve bu faaliyetin münferit olarak gerçekleştirildiğini tespit etti.

Tespit edilen şahıslara ve satan grubun deşifresine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda; Osmaniye merkezinde 10 ve Toprakkale ilçesi Tüysüz beldesinde 1 olmak üzere toplam 11 noktaya yönelik planlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 9 şüpheli şahıs yakalanırken, şüpheli 2 şahısın ise firari olarak arandığı bildirildi.

Bu arada yakalanan şüphelilerin 11 ayrı ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; toplam 425 kilo 750 gram değişik marka poşet ve dökme kaçak çay, toplam 507 karton (5 bin 54 paket) değişik markalarda kaçak sigara, 207 paket kaçak nargile tütünü ve ayrıca 600 litre motorin ele geçirildi. Olayla ilgileri olduğu iddiasıyla yakalanan 9 şahıs hakkında, 5607 Sayılı Kanun'a muhalefet suçundan yasal işlem yapıldığı, Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 23:17:05
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 09:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?