19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Polisten korsan CD operasyonu

OSMANİYE'DE KORSAN CD OPERASYONU

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda; harici hard disk ile korsan CD üretimi yapan bir kişi yakalandı. Operasyonda 153 adet korsan CD ele geçirildi.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na aykırı şekilde korsan materyal (CD, DVD, VCD) çoğaltılarak piyasaya sürüldüğü yönünde ihbarlar alan emniyet güçleri konu ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde; Adnan Menderes Mahallesi Metin Tamer Sitesi içerisinde faaliyet gösteren S.K.(24) isimli şahsa ait işyerinde harici hard diske korsan olarak yüklenmiş çok sayıda oyun, müzik ve film olduğu bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine belirtilen adrese operasyon düzenlendi. İş yerinde arama yapan emniyet

güçleri, CD'ye yazdırmak amaçlı çoğaltımda kullanılan 1 adet harici hard disk ile üzerinde çeşitli rakamlarla belirtilmiş toplam 153 adet korsan CD ele geçirdi.

Olayla ilgisi olduğu öne sürüklen işyeri sahibi S.K. hakkında, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıldığı, Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 18:26:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 18:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?