18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Polisten tarihi eser operasyonu

OSMANİYE'DE TARİHİ ESER OPERASYONU

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği görevlilerince tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda bazı şahısların Adana'dan gelip Osmaniye'de tarihi eser pazarlayacakları bilgisine ulaşıldı. Emniyet güçleri, yaptıkları çalışmada plakası tespit edilen otomobili il merkezindeki bir iş yerinde buldu. Oto içerisinde bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerleri, iş yeri ve otomobil içerisinde yapılan aramada 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında, tasnif ve tescile tabi müzelik değerde 161 adet değişik dönemlere ait sikke, haç, heykel, yüzük, vazo, 2 adet tarihi eser aramada kullanılan malzeme, 1 adet hassas terazi, 1 adet 2,5 HDD harici disk ve çok sayıda tarihi eser görüntülerinin bulunduğu bir CD, 1 adet ruhsatsız tabanca, şarjör ile tabancaya ait çok sayıda dolu fişek ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 17:35:01
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 17:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?