19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Rahime Hatun'u anma töreni

İl Özel İdaresi bahçesindeki Rahime Hatun anıtında düzenlenen törende Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan ve Rahime Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürü Tülay Keskiner tarafından anıta çelenk sunuldu. Törene Vali Zübeyir Kemelek ve eşi, Garnizon Komutanı Kurmay Kd. Albay Davut Şahin, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Hava muhalefeti nedeniyle Rahime Hatun KML salonunda devam eden törende konuşma yapan Tülay Keskiner, "Osmaniye'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü kutlamalarında okulumuz olarak 'Rahime Hatun ve Kurtuluş Savaşı Şehitleri' anısına bu töreni düzenledik.

Bugün burada Rahime Hatun'u anmak, Milli Mücadele yıllarında bölge halkının canı, malı ve namusu uğruna düşmana karşı göstermiş olduğu kutlu direnişi saygı ve gururla yad ediyoruz. Yedincisini düzenlemiş olduğumuz bu faaliyetle hem kahraman Türk kadınlarını anıyor, hem de manevi bir sorumluluğun gereğini yerine getirmiş oluyoruz. Osmaniye'de Kurtuluş Savaşı'nda can vererek bu toprağı vatanlaştıran 65 şehidimizle beraber tüm kahramanlarımızın önünde saygıyla eğilirken, tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Programda daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okul Müdür Yardımcısı Bilal Şahin tarafından Osmaniyeli şehitleri anlatan konuşmayla program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 21:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?