17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Resimlerini görücüye çıkardı

EV KADINI SUNAY ŞEN'İN RESİM SERGİSİ

Osmaniye'nin Düziçi ilçesine bağlı Bostanlar Köyünde oturan evli ve 4 çocuk annesi Sunay Şen, evinde yaptığı yağlı boya resimlerle sergi açtı.

Lise terk olmasına rağmen öğretmeni tarafından iyi resim yaptığı için resim yapmaya yöneldiğini belirten 40 yaşındaki Sunay Şen, "Lisede öğrenim görürken öğretmenim resimlerini çok beğenirdi. Benim iyi bir ressam olabileceğimi söylerdi. Ailem o yılların gereği beni okula göndermedi. Bende evlendikten çocukların bakımı ve ev işlerinden artan zamanlarımda evimin bir odasında oluşturduğum odada yağlı boya resimler yapmaya başladım. Resimlerde belli bir konuyu işlemiyorum. İzlediğim filmde hoşuma giden ve aklımda kalan bir sahneyi, gezdiğim yerde gördüğüm manzarayı, hayalime gelen ve güzel olan her şeyi tabloya yansıtıyorum" dedi.

Engelli olan çocuğunu Düziçi Özel Çağdaş Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ne götürdüğünü ve oradaki yöneticiler kendisinde resim yapma yeteneği olduğunu görünce boya ve malzeme yardımında bulunduklarını anlatan Şen, "Düziçi Özel Çağdaş Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinin Özel İdare yanındaki parkta açtığımız sergi ile resimlerimi vatandaşlarımızın beğenisine sundum. Hemen hemen her kesimden insan bu sergiye ilgi gösterdi. Arzu edene bu tablolardan satıyorum" diye konuştu.

Düziçi Özel Çağdaş Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi kurucu ortaklarından Zeynep Yıldız da, Sunay Şen'in büyük bir yetenek olduğunu belirterek, "Bunu fark ettik ve kendisine malzeme konusunda olsun, yaptığı tabloların sergiyle tanıtımı olsun hatta satışına kadar elimizden geleni yapıyoruz. Umarız bu yeteneğinin ve emeğinin hakkını alır. Alabilmesi için Osmaniye'de de kendisi için bir sergi düzenleyeceğiz" dedi.

EV KADINI SUNAY ŞEN'İN RESİM SERGİSİ
EV KADINI SUNAY ŞEN'İN RESİM SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 13:28:34
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 12:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tahir sarıbıyık IP: 212.175.112.xxx Tarih : 14.09.2010 10:42:18

osm. hakkındaa böyle güzel haber duymak sevindirici