19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Rüzgardan elektrik üretilecek

Zorlu Holding tarafından Osmaniye'nin Bahçe ilçesine yapılması düşünülen rüzgâr enerji santralinde çalışmaların kısa bir zaman sonra başlayacağı bildirildi.

Rüzgâr santralinden yılda yaklaşık 500 milyon kWh elektrik üreteceği ifade ediliyor

İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Hamza Tor, il genel meclisi olarak gerekli izinlerin çıktığını 1-2 ay sonra rüzgâr enerji santrali ile ilgili çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Rüzgar santralinin milyon dolarlık bir yatırım olduğunu ve il için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Tor, köylerde içme suyu olmayan köyün olmadığına dikkat çekti.

2007 yılı faaliyet programı ile ilgili İl özel İdaresi toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertuğrul Kılıçkıran, İmar Ve Kentsel İyileştirmeler Müdürü Mesut Ovalı başta olmak üzere bazı idari müdürlerin katıldığı toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Hamza Tor şu ana kadar yol yapım ve içme suyu projelerinde 90'a yakın projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

2007'de 15 milyon 744 bin YTL ödenek ayrıldığını bu ödeneklerin büyük kısmının içme suyu projelerine ayrıldığına dikkat çeken Tor, "Bu projelerden en önemlisi Karapınar İçme suyu projesidir. Bu suyun debisi Zorkun yayla suyundan daha fazla. 16 Milyon YTL'ye mal olacak bu proje köylerdeki içme suyu problemini çözecek." dedi.

5 milyon YTL'ye mal olacağı ifade edilen ancak 465 bin YTL'ye yaptıkları Zorkun yayla yolu genişletme çalışmalarının devam ettiğini 2 Mayıs'ta asfaltının yapılması için ihale yapılacağını belirten Tor, ihale sürecinin ardından 2 ayda asfaltlamanın tamamlanmasını umduklarını aktardı.

Yayla yoluyla ilgili asfaltlama çalışmaları sırasında sıkıntıların olabileceğini dile getiren Tor, "Bu yüzden çalışmalar sırasında vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Çalışma saatleri içerisinde mümkün olduğu müddetçe bu yolu kullanmasınlar. Yol tamamlandığında otoban kalitesinde bir yola kavuşmuş olacağız." diye konuştu.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili İl Özel İdaresi olarak alternatif sanayi bölgesi oluşturmaya çalıştıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Hamza Tor, il için hayati öneme sahip yer fıstığının yağlık tohum statüsüne alınması için meclis olarak yetkili makamlara tavsiye niteliğinde bir mektup gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda 2007 yılı İl özel İdaresi'nin faaliyetleri ve KÖYDES projesi kapsamında yapılan çalışmalar slayt eşliğinde anlatıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 16:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmetöksüz IP: 85.104.80.xxx Tarih : 12.05.2008 11:22:47

ruzgar enerjı santralı osmanıye açısından yanı turiztık bakımdan cok degerlı bı yatırım ben ç.kale bozcaada da askerlık yaptım oradada vardı santralden ınanılmazdı gercekten bı osmanıyelı olarak sevındım guzel bı dusunce