19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Sağlık-Sen Genel Başkanı Osmaniye'de

TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ OSMANİYE'DE

Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ülkenin içinde bulunduğu bu zor dönemde birliğe ve dayanışmaya daha çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

Türk Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi tarafından iş yeri temsilcilerine yönelik, sendikacılık ile ilgili bilgilendirme eğitim semineri düzenlendi. Köşk Restaurant'ta düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan Türk Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi Başkanı Ömer Kuyulu, "Ülkemiz demokrasi ile yönetilen bir ülke olmasına rağmen maalesef bazen ülke iktidarında bulunanlar kendi devlet çalışanlarının haklarını koruma ve gözetmede yeterince demokrat davranmamaktadırlar. Memurun yasal ve insani kazanımlarını görmezden gelebilmektedirler. Böyle durumlarda sendikamız, iktidar sahiplerinin rozetini hiçbir zaman dikkate almadan cesurca, sadece kendi üyesi olanların değil tüm kamudaki sağlık çalışanlarının haklarını elde etmek için 'hak haklınındır' düşüncesinden yola çıkarak mücadele vermektedir" dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, ülkenin içinde bulunduğu bu zor günlerde birliğe ve dayanışmaya daha çok ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Kahveci, “Sendikamız ve konfederasyonumuz tüm baskılara rağmen dimdik ayakta durmaktadır. Bizim irademize kimse pranga vuramaz. Türkiye Kamu-Sen, kuşatılmamış bir sivil toplum örgütüdür. Biz de çok önemli bir sivil toplum örgütüyüz" dedi.

Sendikal mücadelede ülkeye zarar vermemeyi her zaman prensip edindiklerini vurgulayan Kahveci; "Biz; Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız diyen bir sendikayız. Hem haklarımızı savunacağız, hem de ülkenin sorunlarına değineceğiz. Sivil Toplum Örgütleri, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ancak iktidar sahipleri verdikleri sözlerinde durmadı. Sivil Toplum Örgütleri gözardı edildi. İktidar, gerçekleri söyleyenlerin karşısında olmuştur. İnsanların hür iradesine baskı yapılamaz. O zaman demokrasi olmaz. Ancak şu da unutulmamalıdır; Gün döner, devran döner, elbette bir gün hesaplaşma vakti de gelir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından sendikal faaliyetlerde başarılı çalışmalar yapan 3 üyeye Kar'an-ı Kerim ve Bayrak hediye edildi.

Toplantıya Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Türk Sağlık-Sen Genel Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Muhammet Birinci, TÜRKAV Osmaniye Şube Başkanı Alican Mansuroğlu, Türk Sağlık-Sen Adana Şubesi Başkanı Ethem Tunç, Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi Başkanı A.Rasim Asker, Düziçi Şehit Aileleri Başkanı İsmet Topal ile sendika işyeri temsilcileri katıldı.

TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ OSMANİYE'DE
TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ OSMANİYE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 12:46:00
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 12:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜROL KAYPAK IP: 88.255.219.xxx Tarih : 15.02.2010 10:22:09

SENDİKAMIZIN OSMANİYE ŞUBE YÖNETİM KURUL ÜYESİYİM.HABERDE SAĞLIK SEN OLARAK BAŞLIK ATILMIŞ ANCAK SENDİKAMIZ TÜRK SAĞLIK SEN DİR. HABER BAŞLIĞININ TÜRK SAĞLIK SEN GENEL BAŞKANI OSMANİYEDE ŞEKLİNDE DEĞİŞTİRİLMESİNİ RİCA EDERİM.İYİ ÇALIŞMALAR.