17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Sahteciye banka ihbarı yakalattı

Osmaniye'de arkadaşının iş başvurusu için verdiği evraklarla kredi kartı alan genç kız, bankadan para çekeceği sırada yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir bankadan Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne "kredi başvurusunda bulunan bir bayanın kimlik bilgilerinin sahte veya başkasının adına olabileceği" ihbarı üzerine hareket geçen polis, H.S. (26) adlı genç kızı bir bankada yakaladı. H.S.'nin üst aramasında G.Ş. adına düzenlenmiş HSBC ve Garanti Bankası'na ait kredi kartları, ikamet belgesi, maaş bordosu ile kredi kartına ait alışveriş slipleri ve ATM'den 200 TL nakit avans çekim makbuzu ele geçirildi.

H.S.'nin sorgulamasında, G.Ş.'yi Adana'da yaşadığı dönemde tanıdığını, kendisine iş başvurusu için verdiği kimlik fotokopisi ve ikamet belgeleri ile kredi kartı standına müracaat ederek, bu kişi adına kredi kartı aldığını ve 7 bin 500 TL kredi çekeceği sırada yakalandığını itiraf etti.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra "Nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen H.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 11:50:08
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 16:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?