19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Şairlerin ödülü 'ekmek' oldu

Osmaniye'de haftalık Topluma Yeni Bakış Gazetesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen "Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması"nda dereceye girenlere ödüller törenle verildi.

Şehit Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı Şiir Meydanı'nda düzenlenen törende yarışmada dereceye giren şairlerin ödülleri verilirken, tören sonunda şiir ve türkü dolu saatler yaşandı.

Yarışmayı düzenleyen gazeteci Mustafa Bardak, "Bu seneki Ekmek Ödüllü 12. Şiir Yarışması'na İzmit, Kayseri, İstanbul, Batman, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Çorum, İzmir, Kahramanmaraş, Adana ve Osmaniye il merkezi ile ilçelerinden katılımlar oldu. 105 kişinin katıldığı yarışmada toplam 214 şiir değerlendirildi. Ön eleme seçici kurulunun değerlendirmesinin ardından 95 şiir, 5 kişiden oluşan seçici kurulun değerlendirmesine sunuldu" dedi.

Seçici kurul üyelerinin değerlendirmeleri sonunda 'Sis' şiiri ile yarışmaya Kocaeli'den katılan Metin Tandoğan 438 puanla birinci oldu. Kayseri'den yarışmaya 'Ekmekarası İstanbul' şiiri ile katılan Bülent Gündoğan 375 puanla ikinci, İstanbul'dan 'Hasret nöbetinden biri baba' şiiri ile katılan Fatma Arık Pampal ise üçüncü oldu.

Ayrıca yarışmada A. Neşet Dinçer anısına özel ödül Behçet Yani (Batman), Salih Sefa Yazar anısına özel ödül Ferhat Köşker (Osmaniye), gazeteci Adnan Yemliha Yazar anısına özel ödül Emine Seren Barlas (Esenler-İstanbul), gazeteci Ali Rıza Karadağ anısına özel ödül Ali Köşker (Osmaniye), gazeteci M. Cemal Şenadam anısına özel ödül Mahmut Eynallı (Osmaniye), gazeteci Ahmet Birgül anısına özel ödül Ali Tufan (Osmaniye), gazeteci Ahmet Borazan anısına özel ödül Adem Öner'e (Aziziye-Erzurum) verildi.

Şairlerin ödülleri ise törene katılan davetliler tarafından verildi. Ödül töreni sonunda Kadirlili Ozan Gürsel Güvel sazı ve türküleriyle törene renk katarken, yarışmaya katılanlar da şiir ziyafeti verdiler. Yarışmaya katılan her yarışmacıya ekmek, karanfil, katılım belgesi, kalem ve kitap hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?