20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Şairlerin ödülü 'Ekmek'

Osmaniye'de geleneksel olarak düzenlenen Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Bu yıl 11.'si düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni, Şehit Albay H.İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nda gerçekleştirildi. Osmaniye'de yerel olarak yayın yapan Topluma Yeni Bakış Gazetesi tarafından düzenlenen şiir yarışmasında yarışmaya katılan her yarışmacıya kalem, kitap, karanfil, katılım belgesi ve ekmek hediye edildi. Yarışma sonrasında bazı yarışmacıların ödülleri olan ekmeği yemeleri renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

20 ilden 62 yarışmacının 110 şiirle katıldığı yarışmada birinciliği İstanbul'dan katılan Mustafa Güney, ikinciliği Artvin'den katılan Bilge Pehlivan ve üçüncülüğü ise Osmaniye'den katılan Mazlum Cihangir aldı. İlk 3 dereceye giren yarışmacılara ekmek ödülünün yanı sıra altın ve çeşitli hediyeler verildi. OŞYAD (Osmaniye Ozanlar Şairler Ve Yazarlar Derneği) Başkanı ve Topluma Yeni Bakış Gazetesi Sahibi Mustafa Bardak, 10 yıldır düzenli olarak yaptıkları yarışmalarının 11.'sini düzenlemenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Geride kalan yarışmalarda toplam bin 275 yarışmacıya ödül verdiklerini belirten Bardak, amaçlarının şiir severleri bir araya toplamak ve ilin tanıtılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Şiirle ekmeği bir yarışmada buluşturmak için böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Bardak, "Emeği ekmekleştirmek, şiiri sevdirmek istedik. Her bir ödülümüzün maddi değeri yok, ama kendi içerisinde bir değeri var. Kitap bilgiyi, karanfil sevgiyi, ekmek ise emeği temsil ediyor. Şiir yarışmamıza katılan tüm şiir dostlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye girenler, şiirlerini katılımcılarla paylaştı. Müzik dinletisinin de sunulduğu ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Belediye Başkan Yarımcısı Kadir Kara ile çok sayıda şiir sever Osmaniyeli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 18:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şair ve ozan Gürsel GÜVELOĞLU IP: 85.104.197.xxx Tarih : 26.04.2008 20:35:44

Emeği geçen başta Mustafa BARDAK bey olmak üzere saygılarımı gönderiyorum.Bende sazım ve sözüm ile renk katmaya çalıştım iki türkü ile.Ayrıca ''GÜZEL OSMANİYEM'' isimli şiirimi Özel ödülle ödüllendiren jüri üyelerinede selam ve saygılarımı yolluyorum.