17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Saniye nineye sahip çıktı

VALİ CERRAH ÇADIRDA YAŞAYAN YAŞLI KADINA SAHİP ÇIKTI

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, oğlu, gelini ve torunlarıyla birlikte çadırda yaşam mücadelesi veren yaşlı kadına sahip çıktı. 84 yaşındaki Saniye Öztürk’ü yaşadığı çadırında ziyaret eden Vali Cerrah, “Devlet olarak her zaman vatandaşın ayağına gideriz” dedi.

Osmaniye’nin Gebeli Mahallesi’nde oturan Saniye Öztürk, yaklaşık 5 ay önce sahip olduğu kerpiç evin yıkılması üzerine çadırda yaşamaya başladı. Eşini daha önce kaybeden ve 6 çocuğundan biri olan Zeki Öztürk ve ailesi ile yaşayan yaşlı kadın, geçtiğimiz günlerde çadırının yanındaki derme çatma tuvalete giderken düşerek bacağını kırmıştı.

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve kalçasına platin takılan yaşlı kadın çadırdaki yaşamına devam etti. Oğlu Zeki (47), gelini Esma (40), torunları Serkan (19), Mustafa (15), Seydihan (9) ve Nihatcan (7) ile yaşam mücadelesi veren yaşlı kadına mahalledeki komşuları ve belediye bir ev yaptırmaya karar verdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan da yardım alarak yaşamını sürdüren Öztürk ailesi, inşaatı devam eden evlerinin biran önce bitmesi için devletten yardım talebinde bulundu. Basında çıkan haberleri gören Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ta bürokratlarla birlikte yaşlı kadını çadırında ziyaret etti. Öztürk’ün sağlık durumu ile ilgili bilgiler alan Cerrah, “Durumu basından öğrendim ve hemen ziyarete geldim. Devletimiz vatandaşın ayağına her zaman gider. Bugün de buraya bu teyzemizin sorununu çözmeye geldik. Sağlık açısından Devlet Hastanesi gerekeni yapmış. Bundan sonra da evde sağlık hizmeti verilecektir. Diğer yandan yarım kalan ev inşaatının da tamamlanması için gereken yapılacaktır. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi. Bu arada mahalledeki küçük çocuklarla da ilgilenen Vali Cerrah, onlara çeşitli hediyeler vererek sevindirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 16:37:02
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 09:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?