20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

'Şark Çıbanı' masaya yatırılıyor

Osmaniye’de, belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Şark Çıbanı" konulu konferans düzenlenecek.

Belediye Başkanı Davut Çuhadar, "Şark Çıbanı" konferansının, 23 Mart 2005 Çarşamba günü saat 14.00’da 75. Yıl Emine Keskiner Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini belirterek, "Şark çıbanı, yaklaşık 10-15 yıl öncesine kadar Şanlıurfa yöresinin önemli halk sağlığı problemlerinden biri olarak bilinmekteydi. Ancak son yıllarda Çukurova yöresi de bu hastalığı bünyesinde barındırmaya başladı. Vaka sayısı her geçen gün artmakta ve yeni bölgelere yayılmaktadır. Bu önemli sorun gündemdeyken bizler de Osmaniye Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilinci ile halkımızın bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini sağlayarak, sonuçta onların desteğini almak ve başarıya ulaşmak için bu konferansı düzenleme gereğini duyduk" dedi.

Ne kadar ilaçlama yapılırsa yapılsın, halkın desteği olmadan sonuç alınamayacağını ifade eden Çuhadar, şunları söyledi:

"Eğitime verdiğimiz önemden dolayı bu konuda 18 yıl araştırma ve çalışmaları olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Alptekin hocamızın katkılarıyla bu konferansı düzenliyoruz. Desteklerinden dolayı hemşehrimiz Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu’na teşekkürlerimizi bir borç bilir, halkımızın da bu konuya gerekli duyarlılığı göstermesini bekleriz."

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hakan Dallı da halkı konu hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla bu tür eğitim konferanslarına ek olarak, konu ile ilgili broşür bastırıp su faturalarına eklemek suretiyle her haneye ulaştıracaklarını ifade ederek, "Bu hastalığın önüne geçmek için Osmaniye Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 06:53:30
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 16:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?