17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Satranç turnuvası başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Spor Yarışmaları Faaliyet Programı çerçevesinde, Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek İl Seçmeleri Satranç Turnuvası başladı.

Özel Bilim Koleji'nde düzenlenen, merkez ve ilçe okullarını temsil edecek olan 15 lise ve 29 ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan toplam 44 sporcu, gün boyu elemelere katılarak şampiyonluk kürsüsüne çıkmak için mücadele edecekler.
Turnuvada; 13-14 Kasım tarihlerinde gençler, 15-16 Kasım tarihlerinde ise Yıldız ve Küçükler mücadele edecek.

7 tur üzerinden oynanacak turnuvalarda; bireysel sıralamada birinci olan sporcuların Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenecek olan Türkiye Satranç Şampiyonası'na katılacağını söyleyen Satranç Federasyonu Osmaniye İl Temsilcisi Bekir Pak, turnuva süresince sonuçların www.osmaniye.tsf.org.tr adresinden günlük olarak takip edilebileceğini söyledi. Hafta sonu ise Yıldızlar ve Küçükler il seçmesinin yapılacağını söyleyen Bekir Pak, "Turnuvada dereceye girenlerin ödülleri Pazar günü verilecektir. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Osmaniye'de 986 aktif satranç sporcusu bulunduğunu belirten Pak, "İlimizde her geçen gün satranç sporuna gösterilen ilgi artmaktadır. Bu sporla uğraşan öğrencilerimiz, Anadolu ve fen liselerini kazanmış durumdalar. Bu anlamda satranç, sosyal bir faaliyet olarak öğrencilerin zeka düzeyini artırıyor. Biz de ilimizi Türkiye çapında tanıtmak, ayrıca Türkiye ve Avrupa şampiyonları çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bekir Pak, Osmaniye'ye satranç merkezini kurmak için çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi. Özel Bilim Koleji Müdürü Gültekin Özdemir ise, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Satranç, güreş gibi ata sporumuzdur. Atalarımız at üzerinde zihinden oynayabilecek kadar geliştirmişlerdi. Günümüzde dijital strateji oyunları çocuklarımızı, gençlerimizi saatlerce bilgisayar başında meşgul ediyor ve onları sosyal hayattan koparıyor. Bu nedenle satranç sporunun daha da yaygınlaşması için gayret göstermeliyiz. Okulumuzda Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu turnuvalar, Osmaniye genelinde öğrencilerimizin bu spora olan ilgisinin artmasında çok önemli bir role sahiptir. Turnuvada yer alan tüm öğrencilerimizin katılım belgesi alacağı müsabakalarda, yarışmacılara başarılar diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?