18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Şehide son görev

Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un cenazesi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verildi.

10 teröristin öldürüldüğü çatışma.da Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un cenazesi ambulansla Osmaniye'nin Düziçi ilçesine ulaştırılan İbrahim Kurt'un cenazesi önce Kurtbeyoğlu Mahallesi'ndeki ağabeyi İsa Kurt'un evine getirildi. Evli 2 çocuk babası olan şehit İbrahim Kurt'un annesi Zeynep Kurt, cenazenin evin önüne getirilmesi sırasında sinir krizi geçirdi.

Şehidin cenazesi, daha sonra İrfanlı Camisine getirildi. Şehidin eşi Fatma Kurt, kardeşleri ve diğer yakınları şehidinr tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Şehidin yengesi Ümmü Kurt, başbakan ve milletvekilerin sitem ederek, "Bunların ya kökünü kazıyın ya da bu görevi bırakın" diyerek tepkisini dile getirdi. MHP Osmaniye Milletvekili Hasan PHüseyinTürkoğlu, şehit eşi ve yakınlarına taziyede bulundu. Şehit yakınları ise milletvekilinden, BDP'li milletvekillerini kastederek,. "Onlardan hesap sorun bizim için için yumruklayın" dedi. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu ile AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, şehit ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra cenaze naması Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul tarafından kıldırıldı. Şehidin cenazesi Haydartaşı Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un 3 yaşında Bengisu adında bir kızı ile 6 yaşında Metin adında bir oğlu olduğu; eşi Fatma Kurt'un da hamile olduğu ve doğum için daha önceden Adana'daki akrabalarının yanına geldiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2012 Çarşamba 09:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?