19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Şehit polis memuru toprağa verildi

İstanbul Üsküdar'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait resmi aracın yol kenarındaki direğe çarpması sonucu şehit olan polis memuru Ömer Eşkil, memleketi Osmaniye'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Eşkil'in cenazesi, Adana Asri Mezarlığı'nın morgundan bu sabah alınarak, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait ambulansla Osmaniye'nin Issızca köyüne getirildi.

Meslektaşlarının omuzlarında köydeki Merkez Camii'ne getirilen Eşkil için cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde şehit polis memurunun babası Muhittin, annesi Hürü, kardeşleri Yunus, Döne, Mustafa ve Cemile ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Ayakta durmakta güçlük çeken baba Eşkil'i yakınları teskin etmeye çalıştı. Baba
Muhittin Eşkil, cenaze namazının ardından "Ülkemin tüm insanları hakkını helal etsin" diyerek "helallik" isterken, "Vatan sağolsun" dedi. Ömer Eşkil'in cenazesi, daha sonra meslektaşları tarafından ambulansa taşınarak, köy mezarlığına götürüldü. Cenazenin toprağa verilmesi sırasında anne Hürü Eşkil ve akrabası Fatma Toy sinir krizi geçirdi. Eşkil ve Toy'a, sağlık ekipleri müdahale etti. Eşkil ailesi, daha sonra taziyeleri kabul etti.

Şehit polis memurunun cenaze törenine; Vali Zübeyir Kemelek, İl Jandarma Komutanı Albay Sayit Koca, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Kılaç, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve emniyet mensupları katıldı.

6 Şubat Çarşamba günü İstanbul Üsküdar'da yol kenarındaki direğe çarpan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait resmi araçta sıkışan polis memurları Ömer Eşkil ve Hacı Duman yanarak şehit olmuşlardı.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 16:16:42
Güncelleme :8 Şubat 2008 Cuma 16:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?