19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Şehitliklere bayram ziyareti

ŞEHİTLİKLERE BAYRAM ZİYARETİ

Ramazan Bayramı öncesi tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’de arife günü mezarlıklar ziyaret edildi. Ziyaretlerden biri de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şubesi tarafından arife günü şehitliklere yapıldı.

İlk olarak Belediye Asri Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Alibeyli Cami İmam Hatibi Yunus Çetinkaya tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve şehitlerin ruhu için yapılan duanın ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Daha sonra Karacalar Mezarlığı ile Envarul Hamit Cami (Büyük Cami) bahçesindeki şehitlerin mezarları ziyaret edildi. Buradaki şehitler için de dua edilip, mezarlarına karanfil kondu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, “Şehit ailelerimiz bayramlara buruk olarak girmektedirler. Bizler de hem onların bu acılarını hafifletmek, hem de şehitlerimiz için dua etmek amacıyla arife günü mezarlıkları ziyaret ettik. Bu vatan için canlarını veren, kanlarını akıtan kahraman şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bir kez daha ruhları şad olsun diyoruz. Vatan her zaman onlara minnettar olacaktır” dedi.

Şehitlik ziyaretlerine Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu, 39. Mknz.Tug. Kom.Yrd. Topçu Kurmay Albay Uğur Özbek, askeri erkan ile şehit aileleri katıldı.

ŞEHİTLİKLERE BAYRAM ZİYARETİ
ŞEHİTLİKLERE BAYRAM ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 14:10:04
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 14:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?