18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Şehitlikte duygusal anlar

19 Eylül Gaziler Günü, Osmaniye'de düzenlenen törenle kutlandı. Tören sonrası şehitlik de ziyaret edilerek, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Valilik önündeki törende Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği (EMŞAD), Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği tarafından Atatürk anıtına çelenk kondu.
Valilikteki törenin ardından Vali Celalettin Cerrah ve törene katılanlar, aynı zamanda arife günü olması nedeniyle Asri Mezarlıktaki şehitliği ziyaret etti.

Şehitlikte Yunus Çetinkaya hoca tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Müftü Ramazan Çortul da dua yaptırdı. Daha sonra Vali Cerrah ve protokol üyeleri şehitlerin mezarlarını ziyaret edip mezarlara karanfil bıraktı. Cerrah, şehit yakınları ile de görüşerek, onlara bir kez daha başsağlığı diledi. Bu arada bazı şehit yakınları ise duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.

Fenalaşan şehit yakınlarını bayan polisler teselli etti. Asri Mezarlık'tan sonra Karacalar ve Karaçay mezarlıkları ile Büyük Cami bahçesindeki şehit mezarları da ziyaret edilerek dua yapıldı. Tören ve ziyaretlere Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Davut Şahin, Belediye Başkanı Kadir Kara, Jandarma Komutanı Albay Osman Erkul, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Müftü Ramazan Çortul, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, dernek başkan ve üyeleri ile çok sayıda askeri erkan katıldı.

Diğer yandan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, geçtiğimiz günlerde Van ilinde mayın patlaması sonucu şehit olan Astsubay Fatih Aydoğan'ın eşi Elife'nin Osmaniye'deki babası Osman Sağır'ın evini ziyaret ederek, aileye tekrar başsağlığı diledi ve şehit için mevlit okutturdu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 15:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?