17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Sele ve saksıda mantar yetiştirdi

SELE VE SAKSIDA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde Mustafa Yaşar Ağca adlı kişi, evinin bahçesinde plastik sele ve saksılar içerisinde yetiştirdiği kahverengi mantarları satarak geçimini sağlıyor.

Ağaç mantarı olarak bilinen ve Akdeniz Bölgesi'nde ilk defa üretimine başlanan kahverengi mantarlara üniversitelerden de talep geldiğini belirten yetiştirici Mustafa Yaşar Ağca, "Bu mantar, genellikle çimenlik alanlarda yetişen şapkalı beyaz mantardan daha lezzetli ve zehirsizdir. Çok değerli olan bu mantar kalp-damar hastalıklarına, şeker hastalığına, kansızlığa, kısırlığa, kadınlarda düşüklüğe, çocuklarda kemik gelişimine kandaki bütün toksitlerin dışarı atılmasına yarar sağlıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor" dedi.

Kahverengi mantarın bu yararlarını öğrendikten sonra üretmeye karar verdiğini belirten Ağca, "Evimin bahçesindeki 200 metrekare çadırla kapalı olan alanda kavak köklerinden bu mantarları yetiştirmeye başladım. Olumlu sonuç alıyorum. Bu mantar türünün yurt dışındaki değeri çok fazladır. Kilogramı 80 Euro'dan satılıyor. Ben burada kilogramını 10 TL'den satıyorum. Tamamen organik olarak yetiştirdiğim kahverengi mantarları yakında yurt geneline pazarlamayı hedefliyorum" diye konuştu.

SELE VE SAKSIDA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ
SELE VE SAKSIDA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 11:53:01
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 12:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?