20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

SGK'da ilk emeklilik işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Osmaniye İl Müdürlüğü ilk emeklilik işlemlerini gerçekleştirdi. Emekliliğe hak kazanan 10 kişi emeklilik kartlarını ve çeklerini aldılar

Osmaniye'nin 11 yıl önce il statüsüne kavuşmasına rağmen, bugüne kadar emeklilik işlemleri için Adana'ya gidiş geliş yapan Osmaniyeliler, artık bu çileden kurtuldu. Sosyal Güvenlik Kurumu, hızlı yapılanmasıyla birlikte ilk emeklilerini verdi.

Osmaniye'den başvurarak emekli olan ilk on kişi emeklilik çeklerini ve kartlarını SGK İl Müdürü Mehmet Korkmaz'dan aldılar. Göreve başladığında SSK'nın birçok biriminin Adana'ya bağlı olduğunu belirten SGK İl Müdürü Mehmet Korkmaz, emekli olmak isteyen Osmaniyelilerin bir çok işlem için bile Adana'ya gidip geldiklerini ve bu arada maddi manevi olmak üzere etkilendiklerini gördüklerini söyledi.

Bu nedenle süratli bir şekilde bu birimlerin Osmaniye'ye alınması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Korkmaz, "Son olarak 1 Haziran 2008 tarihinde Sosyal Sigortalar Kurumu'nun Tahsis Servisini Osmaniye'de faaliyete geçirdik. Sizler Osmaniye'den emekli olan ilk kişilersiniz. Temennimiz sizlerin emekli olmasının ardından maaşlarınızı da hemen bir ay içerisine bağlamaktır" dedi.

Osmaniye SGK'nın ilk emeklilerinden Devlet Su İşleri'nden emekli olan Yusuf Kıdık, işlemlerin Osmaniye'de yapılmadan öncesinde birçok kez Adana'ya gidip geldiğini söyledi. Osmaniye'de emekliliği kendilerine kazandırmanın büyük bir hizmet olduğunu belirten Kıdık, başta Mehmet Korkmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf kidik IP: 79.236.92.xxx Tarih : 30.08.2008 02:01:59

yusufkidk henüz emekli olmadi,bir yanlislik olmasin,?? yusuf kidik dan yusuf kidik a mutlu sihhatli güzel ve uzun emeklilik yillari diler,mubarek ramazan-i serifini tebrik ederim. saygilarimla