18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Şoför aileleri zor durumda

Osmaniyeli kamyon şoförleri Cuma Aslan ile Osman Elbir’in ölüm haberlerini alan aileleri gözyaşlarına boğuldu. Osmaniye’nin Kazım Karabekir Mahallesi’nde ikamet eden Cuma Aslan (40) ile Osman Elbir (40), Erbil’de uğradıkları silahlı saldırıda hayatlarını kaybettiler.

Bağ-Kur’a 11.5 milyar lira prim borcu bulunan Osman Elbir ile yeni yaptırdığı evinin ve yeni tamir ettirdiği kamyonunun borcunu ödeyebilmek için çaresizlik içerisinde kalan Cuma Aslan, her türlü tehlikeyi göze alarak Ramazan’ın 2. günü Musul kentine gitmek üzere Irak’a gitmişlerdi. Ancak aradan geçen 3 haftalık süre geçmesine rağmen şoförlerden hiçbir haber alamadı.

Dün ise Osman Elbir’in eşi Cemile Elbir (37) ve çocukları Fatih Elbir (16), Zeynep Elbir (13), Devriş Elbir (11) ve Cemile Elbir (10) ölüm haberi ile yıkıldılar. Babasının kamyonu ile Irak’a giden Cuma Aslan’ın eşi Ayşe Aslan ile çocukları Abdullah Aslan (16), Suzan Aslan (14), Fatma Aslan (10) ve Selahattin Aslan (8) da aynı kaderi yaşadılar. Her iki ailenin yakınları birbirlerinin acılarını paylaştılar. Bu arada bazı aile fertleri fenalık geçirdi.

Aileleri ziyaret ederek başsağlığında bulunan Osmaniye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oğuz Besen ile Kamyoncular Odası Başkanı Ahmet Kama, Irak’a giden şoförlerin hiç bir can güvenliğinin bulunmadığını bildirdiler. Oğuz Besen, "Irak’taki kaostan en çok etkilenen Türk şoförlerine yetkili mercilerce sahip çıkılmadığı kanaatindeyim. Şayet, Irak’a her tehlikeyi göze alarak giden şoförlerimizin can güvenliğini hükümetimiz sağlayamıyorsa, bizim tek önerimiz olacak, bu kapıları kapatsınlar. Böyle genç yaştaki vatandaşlarımızın gerideki aileleri mağdur bırakılmasın" dedi.

Kamyoncular Odası Başkanı Ahmet Kama ise kamyoncuların Irak’a gitmelerini istemediklerini belirterek, "Ancak şoför esnafımızın borçları var. Ödenecek taksitleri var. Ölümüne bu yola gidiyorlar. Madem bu güvenlik sağlanamıyor, o zaman kapıları kapatsınlar. Çünkü mağdur insanlarımız yine gidecektir. Ben gitmelerini istemiyorum" şeklinde konuştu.

osmaniye
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 09:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?