20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Şoförler için gözyaşı sel oldu aktı

Ramazan Ayı’nın ilk günlerinde su götürmek için gittikleri Irak’ın Musul kenti yakınlarında uğradıkları saldırıda hayatlarını kaybeden Osmaniyeli kamyon şoförleri Cuma Aslan (40) ve Osman Elbir’in (40) cenazeleri Türkiye’ye getirildi. Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde gözyaşı sel olup aktı, maktul yakınları fenalık geçirdi.

Musul yakınlarında uğradıkları silahlı saldırıda hayatlarını kaybeden iki kamyon şoförünün cenazesi maktul şoförlerden Osman Elbir’in yakını Yalçın Ayaz’ın çabaları sonucu Türkiye’ye getirildi. Cenazelerin şoförlerin memleketi Osmaniye’ye gelişinde gözyaşı, acı ve protesto bir arada yaşandı. Osmaniye Kamyoncular Odası’na bağlı kamyoncular oluşturdukları uzun konvoyla cenazelere eşlik ederken, çaldıkları klaksonlarla Irak yolunda yaşanan ilgisizliği ve sahipsizliği protesto ettiler. Cenazelerin evlerin önüne gelişinde ise büyük izdiham yaşandı ve maktul yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.

Osman Elbir’in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Osmaniye Asri Mezarlığı’na defnedilirken, Cuma Aslan’ın cenazesi ise ailesi tarafından torağa verilmek üzere memleketi Kilis’e götürüldü.

"IRAK’TA SAHİPSİZ CESET DOLU"

Bu arada cenazeleri getiren Yalçın Ayaz, Irak’ta tam bir trajedi yaşandığını dile getirerek "Cenazelerimizi Türkmenler sayesinde aldık. Onların aracılığı ile cenazelerimizi teşhis ettik. Bu esnada bizlerden Türk olduğumuzu saklamamızı istediler. Yoksa sizleri de öldürürler dediler. Cenazeleri teşhis ettikten sonra buz ayrıldık. Sağolsun Türkmenler ardımızdan cenazeleri kendileri alarak Habur sınırına kadar getirdiler ve bize teslim ettiler. Devletimizden hiçbir yardım görmedik. Hatta Irak’taki Türk Konsolos ile görüştüğümüzde,’ Ben buradan ayrılamam. Başkalarını da gönderemem, oralar çok tehlikeli, birisi ölürse bunun hesabını veremem’ dedi. Peki biz insan değil miyiz? Biz ölürsek ne olacak? Bunu anlamak mümkün değil" dedi.
Irak’ta birçok Türk vatandaşının cesedinin sahipsiz şekilde orada bulunduğunu anlatan Ayaz, "Oradaki cesetler üst üste yığılmış. Sanki kesilmiş koyun gibi cesetleri atmışlar. Bazıları ise tanınmayacak durumda. Devletimiz bunlara sahip çıksın" çağrısında bulundu.

Amerikan askerlerinin Irak’ta Türk’lere çok kötü muamele yaptığına da anlatan Yalçın Ayaz," Amerikan askeri bizim pasaportumuzu görünce yüzümüze tükürüyor. Pasaportumuzu suratımıza atıyorlar. Halbuki başka ülkelerin şoförlerine daha iyi davranıyorlar. Onları yatakhanelerinde yatırıyorlar. Büyük ilgi gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

osmaniye
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 14:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumali ayaz IP: 88.238.218.xxx Tarih : 4.06.2008 15:34:31

vallahi bunlar dogru ben yalçın ayaz ın ogku olarak bukadar çaba sonucu alıp ülkemize getirmesine sevindim babamın gerçektende herkese her türlü yardım ettigini bilirdim ama bukadar yardım sever insan canı pahasına dahi olsa yine yardım eder helal olsun vatanımıza canımız