18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Sokak köpekleri kontrol altında

Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz başıboş sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları sürdürüyor. 300 sokak köpeği kontrol altına alındı.

Barınakta 300 sokak köpeğinin bulunduğu bildirildi. Barınakla ilgili bilgi veren Belediye Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Göktaş, sahipsiz başıboş sokak hayvanlarının toplandığı barınağın çevre sağlığı açısından büyük bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Barınakta hayvanlara hastalık taraması, aşılama, tedavi, kısırlaştırma, küpeleme ve kayıt altına alma işlemlerinin yapıldığını aktaran Göktaş, "Barınağımız özellikle kuduz başta olmak üzere hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların önlenmesi ve çevre sağlığının korunması açısından son derece önemli bir görev üstlenmiştir." dedi.

Hayvanların bakım ve beslenmesinin belediye tarafından yapıldığını kaydeden Göktaş, "Barınağımızda 250 hayvana kuduz aşısı, 150 hayvana da çeşitli hastalıklara karşı tedavi uygulandı. 90 hayvan ise kısırlaştırıldı. Barınağımızda bulunan hayvanları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız sokağa bırakmamak kaydı ile bizlere başvurabilirler." İfadelerini kullandı.

Serkan Talan/zaman
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:16:59
Güncelleme :21 Kasım 2007 Çarşamba 10:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?