17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Sokak satıcılarına operasyon

Osmaniye'de uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sokaklarda uyuşturucu madde satan kişi ve gruplara yönelik çalışmalarında, geçmiş tarihlerde uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak, satın almak ve satmak suçundan sabıkalı bazı kişilerin İstiklal Mahallesi'nde narkotik suçtan sabıkalı bir şahsın ikameti ve çevresinde uyuşturucu madde sattıkları, sözkonusu yere çok sayıda uyuşturucu madde kullanıcısının gelerek eroin ve esrar maddesi aldıkları tespit edildi.

Ekipler, düzenledikleri operasyonda sokak satıcılarından uyuşturucu madde alan F.B (29), G.Ö (23) ve O.T.'yi (28) yakaladı. Şahısların yapılan üst aramalarında 5 fişek halinde yaklaşık 15 gram esrar ve 3 parça halinde yaklaşık 1 gram eroin ele geçirildi. İstiklal Mahallesi'ndeki eve düzenlenen operasyonda ise B.C. (19) ve M.K. (25) isimli şahıslar yakalandı.

Narkotik detektör köpeği Tina'nın da katılımıyla yapılan aramada, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 127 TL, 25 adet satışa hazır 3 gram eroin, 1 adet satışa hazır fişek tabir edilen 3 gram esrar maddesi, 1 adet içerisinde eroin maddesi artığı bulunan beyaz renkli defter kağıdı, toplam 26 adet çeşitli ebatlarda kesilerek hazırlanmış çizgili defter kağıdı parçaları, toplam 11 adet eroin maddesinin içine konularak satışı amacıyla hazırlanan alüminyum folyo parçaları, 6 adet üzerinde eroin maddesinin yakılarak kullanıldığı tespit edilen alüminyum folyo parçaları ve 2 gram yaprak kısımları temizlenmiş kuru kenevir bitkisi sapları ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılardan uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen B.C. (19) ve M.K. (25), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Hırsızlık suçundan arandığı tespit edilen G.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 17:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?