19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Spor okulu öğrencilerine yardım

POLİS SPOR OKULU’NUN ÖĞRENCİLERİNE KIYAFET DESTEĞİ

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü tarafından ildeki ekonomik durumu uygun olmayan ve risk grubunda bulunan çocuklara yönelik olarak oluşturulan Çocuk Polisi Spor Okulu’na destekler sürüyor. Okulun kız ve erkek öğrencilerinden oluşan 117 öğrenciye çeşitli kıyafet yardımı yapıldı.

Osmaniye Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, “Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü’müz tarafından yapılan çalışmalarda, ilimizde ‘Çocuk Polisi Spor Okulu’ Projesi uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda; risk gurubu oluşturan gençlere, mahallelere ve okullardaki öğrencilere yönelik olan bu çalışma sayesinde çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, yanlış çevre ve kötü arkadaş guruplarından uzak tutularak paylaşmayı, gurup çalışmasını öğrenerek aynı zamanda kendine olan özgüvenini de kazanarak topluma daha sağlıklı ve faydalı hizmetler verecekleri düşünülmektedir. Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü’müzün, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeleri neticesinde; Çocuk Polisi Spor Okulu’nun Futbol, Güreş ve Çim Hokeyi olmak üzere 3 kategoride faaliyet göstermek üzere çalışmalara başlanmıştır. Öğrencilerin eğitimlerini aksatmayacak şekilde haftada bir gün yani Cumartesi günü Futbol Okulu’na 66 öğrenci, haftada iki gün Salı ve Perşembe günleri Güreş takımına 21 öğrenci, Çim Hokeyi Kız Takımına 30 öğrenci katılmakta olup, futbol, güreş ve çim hokeyi sporlarını öğretmek üzere alt yapı çalışmaları oluşturulmuştur ve çalışmalara devam edilmektedir. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Önder Spor yönetimince saha temini ve profesyonel eğitmenler temin edilerek, çocukların spor eğitimine başlanmış, öğrencilerin okuldan ve evlerinden alınarak, çalışmalara gidiş ve dönüşleri İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından sağlanmaktadır” dedi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan projeli çalışmanın, yerel ve ulusal basında sık sık yer almasının kişi, kurum ve kuruluşların dikkatini çektiğini ifade eden Ceren, projelerinin ülke genelinde destek görmeye başladığını söyledi. Ceren, bu kapsamda TEMA Mağazacılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi, NİKE Firması, TURKUAZ şirketler grubu, OKAN Spor, KÖKSAL Ayakkabı ve Çanta Mağazası ilk etapta destek olduklarını kaydetti. Ceren, “Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere TEMA Mağazacılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi tarafından Çocuk Polisi Spor Okulu’nda eğitim alan toplam 117 öğrencimize 27 koli muhtelif kıyafetler gelmiş ve Güreş, Futbol ve Kız Çim Hokeyi takımında yer alan çocuklarımıza teslim edilmiştir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından öğrencilere kıyafetleri teslim edildi. Düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik Merkezi Müdürü M.Fikri Poyraz, Çocuk Polisi Şube Müdürü Süleyman İmrence ve Çim Hokeyi Milli Takım Antrenörü Ali Gül katıldı.

POLİS SPOR OKULU’NUN ÖĞRENCİLERİNE KIYAFET DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 16:01:01
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 22:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?