20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

STK'lar Filistin için buluştu

OSMANİYELİ STK'LAR FİLİSTİN İÇİN BULUŞTU

Osmaniye'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK), İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Filistin için başlatılan yardım hareketine destek olmak amacıyla bir araya geldiler. Osmaniye'deki bazı STK temsilcileri, Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği'nde (İLSAN-DER) toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşma yapan İHH Osmaniye Gönüllü Temsilcisi Necati Karataş, "İHH tarafından Filistin'e yardım götürülecek. Gazzelilere özgürlük için umut vermeye, 'Yalnız Değilsiniz' demeye gidiyoruz. Uluslararası bir katılımla bugüne kadar Filistin'e giden en büyük yardım filosu ile tıbbi cihaz, ilaç ve inşaat malzemeleri götüreceğiz" dedi.

"Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" sloganı ile başlatılan Gazze'ye yardım kampanyasına Osmaniye olarak bir nebze olsun katkıda bulunmak için bir araya gelindiğini ifade eden İLSAN-DER Başkanı Süleyman Dağ, "Gazze, 3 yılı aşkın süredir ambargo altında nefes almaya çalışıyor. Ambargonun delinmesi için Ocak ayında bölgeye ulaştırılan yardım konvoyunun ardından, şimdi de denizden bir yardım koridoru açılması yönünde büyük bir adım atılıyor. İHH'nin koordinasyonundaki, dünyanın dört bir yanından gönüllülerin yürüttüğü yoğun çalışmalarla, uluslararası bir dayanışma hareketi başlatılıyor. 10 gemi ile yola çıkması hedeflenen yardım filosu, tüm dünyadaki hayırseverlerin katkıları ile Nisan ayında Gazze'ye yardım götürecek. Biz de Osmaniye olarak bu kampanyaya bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyoruz. Gelin, Filistin halkının yeniden kendi ayakları üzerinde durması için siz de bu hayra ortak olun" çağrısında bulundu.

Süleyman Dağ, konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir dizi etkinlikler düzenleneceğini de belirterek, tüm Osmaniyelilerden bu etkinliklere destek vermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 14:29:02
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 13:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?