20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Su borcu olana taksit fırsatı

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, bugüne kadar belediyeye su borcu birikenlere ödeme kolaylığı getirdiklerini söyledi.

Kadir Kara, düzenlediği basın toplantısında, seçimlerden önce Osmaniye halkına verdiği sözü yerine getirmek üzere 1 Eylül 2009'dan itibaren "Su Barışı Kampanyası" başlattıklarını ifade ederek, "Bununla birlikte yine söz verdiğimiz gibi Eylül 2009'dan itibaren su fiyatlarını düşürdük. Abonelerimiz 35 metreküpe kadar olan su faturalarını artık yüzde 20 indirimli ödeyecek. Göreve geldiğimizden bu yana söz verdiğimiz gibi, Osmaniye için her şeyin en iyisini, en güzelini yapma gayretindeyiz. Bunun için, belediye personelimizle beraber canla başla hizmet üretmek, sorunları ve eksikleri gidermek için çalışıyoruz. Osmaniye'nin gelişmiş 'Mutlu Şehir' olabilmesi için, bazı sorumluluklarımızı da yerine getirmemiz gerekiyor. Bunların en önde gelenlerinden biri ise kullandığımız hizmetlerin bedelini, tam ve zamanında ödemektir" dedi.

Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde, toplam 51 bin su abonesinden 22 bin abonenin birikmiş su borcu olduğunu tespit ettiğini belirten Kara, şunları söyledi:
"Belediyemizin abonelerden alacağı su borcu miktarı 4 milyon 686 bin TL.'dir. Bu noktada, hemşerilerimizi mağdur etmeden sorunu nasıl çözebiliriz diye düşündük. Bu abonelerimizden 20 TL.'ye kadar borcu olanları affettik. 100 TL.'ye borcu olan 8 bin 662 abonemize 8 taksit, 100 ile 500 TL. arası borcu olan 60 bin 13 abonemize 16 taksit, 500 TL. üstü borcu olan bin 174 abonemize 24 taksit ve 5 bin TL. üzeri borcu olan 144 abonemize de 36 taksitte borcunu ödeme imkanı getirdik. Kararımızda; hem kamu yararı hem toplum yararı olması gerektiği gibi borcunu zamanında ödeyenlerin de mağdur olmamasının gerekliliği önem taşımaktadır. Dolayısı ile son bir kez borcunu ödeyemeyen abonelerimize elimizi uzatıyoruz ve birikmiş borçlarını ödemeleri için imkan tanıyoruz."

Alınan kararların Belediye Meclis'inde oybirliği ile alındığını ve uygulamadan kesinlikle vazgeçilmeyeceğini ifade eden Kara, "Şunu özellikle belirtmekte yarar var ki, bu abonelerimize 90 gün süre tanındı. Son başvuru tarihine kadar su borcunu yapılandırmayan, yada iki taksiti üst üste yatırmayan abonelerimizin su sayaçları sökülecek ve kanuni yollar uygulanacaktır. Değerli Osmaniyeli hemşerilerimin bu sorunu çözmede, yardımlarını beklediğimizi ifade ediyor ve saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 17:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?