18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Su için arbede çıktı!

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde, belde sakinleri ile Sumbas ilçesine içme suyu götürme işini üstlenen taşeron firma çalışanları arasında arbede yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli Beldesi sakinleri arazilerini sulayacak olan Kölete suyunun Sumbas'a içme suyu olarak götürüleceğini ileri sürerek bölgede çalışma yapan taşeron firmanın çalışanları ile tartıştı. Taşeron firmaya ait iş makinelerinin önünü kesip çalışmalarını durduran vatandaşlar ile taşeron firma çalışanlarının arasında arbede yaşandı.

Öfkeliği kalabalığı yatıştırmak ise Sumbas jandarması yetersiz kalınca Kadirli ve Osmaniye İl Jandarmadan takviye kuvvet istendi. Olay yerine gelen Osmaniye il jandarma ekiplerinin ve Mehmetli Belediye Başkanı Hamza Büyüköztürk'ün çabası sonucu öfkeli kalabalık yatıştırıldı.

Kölete suyunun Sumbas'a verilmesinin yasal hakları olduğunu belirten Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, "Şu anda Sumbas ilçesine gelen içme suyu motopomplarla ilçeye 32 kilometre uzaklıktan Taşköprü mevkiinden geliyor. Biz Sumbas Belediyesi olarak bu su için çalışan motopompa elektrik parası 1 yılda 60 bin TL ödüyoruz. Daha yakınımızda bulunan Kölete mevkisinden su almak için DSİ'ye başvurduk. Kölete gözünden saniyede 277 litre su çıkıyor. Başvurumuz sonucu Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu çıkan  suyun saniyede 12 litresini Sumbas ilçesine içme suyu olarak verilmesini tahsis etti. Bizim yasal olmayan hiçbir şeyimiz yok ve Kölete'den su almakta bizim hakkımız. Biz içme suyu derdindeyiz" dedi.

Mehmetli Beldesi Belediye Başkanı Hamza Büyüköztürk ise Kölete mevkisinden çıkan suyun şu anda Mehmetli ve 2 köye ancak yettiğini ifade ederek, "Buradan Sumbas'a içme suyu gitmesi mümkün değil. Daha önce buradan Sumbas ilçesine bir su tahsisi yapılmış bizde Mehmetli Belediyesi olarak buna itiraz ettik. Bu konu mahkemelik" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 16:28:57
Güncelleme :16 Ocak 2012 Pazartesi 16:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?