19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Su sayaçları değiştiriliyor

OSMANİYE'DE SU SAYAÇLARI DEĞİŞTİRİLİYOR

Osmaniye Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı Su Sayaç Bakım Onarım Atölye Amirliğince; 10 yıllık kullanım süresi dolan su sayaçlarını yenisi ile değiştiriliyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 3516 Sayılı Ölçü ve Ayarlar kanunun 9. maddesi gereğince 10 yıllık kullanım süresini dolduran su sayaçlarının periyodik muayenesi yapılarak yenisi ile değiştirme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar içerisinde 10 yıllık süresini dolduran sayaçlarda bozulma olmadığında değiştirme işlemi zorunlu tutulmuyor.

Çalışma hakkında bilgi veren, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, “10 yıllık kullanım süresini dolduran su sayacı sahibi abonelerin tespitini yaptıktan sonra adreslere giderek sayacı kendi bünyesinde bulunan sayaçlarla, belediye meclisinin belirlediği 31.00 TL artı KDV ücret karşılığı değiştirebilecekleri gibi, abone sahibi isterse sayacı dışarıdan alarak değiştirebiliyor. Belediye meclisimizin belirlediği bu fiyatta belediyemiz hiçbir kar amaçlamıyor. Bu konuda Osmaniyeli hemşerilerimin duyarlı olmasını bekliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 13:00:05
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 13:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?