19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Su şebekesi yenileniyor

ZORKUN’DA İÇME SUYU İKİNCİ ETAP ŞEBEKE YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Osmaniye Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından ‘Zorkun Yaylası İçme Suyu İkinci Etap Şebeke Yenileme ve Yeni Hat Döşeme’ çalışmalarına başlandı.

Türkiye’nin en büyük yaylalarından biri olan Zorkun’da, Osmaniye Belediyesi’nin hizmetleri artarak devam ediyor. Göreve geldiği ilk yılda, Zorkun’da dernekten tüm yetkileri alarak hizmetlerin yaylaya daha fazla gelmesini sağlayan Başkan Kadir Kara, Zorkun’da tüm sorunları çözmek için kararlı olduğunu ortaya koyuyor.

Zorkun’un en büyük problemi olan içme suyu sıkıntısını çözmek ve insanlara sağlıklı içme suyu sunmak için başlatılan çalışmalar kapsamında; geçtiğimiz yıl yapılan binci etap çalışmalarında 8000 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı döşenirken, bu yıl başlatılan ikinci etap çalışmalarında ise 6000 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı döşeniyor.

Çalışmaları yerinde incelemek için Zorkun’a giden Belediye Başkanı Kadir Kara, "Allah’ın izniyle Zorkun’da yaptığımız çalışmalarla artık yaylamızda su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Zorkun’da yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi bir yayla sezonu geçirmelerini sağlamak için geçen yıl başlattığımız içme suyu şebeke yenileme ve yeni hat döşeme çalışmalarının ardından bu yıl çalışmalarımızın ikinci etabını yapıyoruz. Bu çalışmamızın tamamlanması ile birlikte Zorkun’un tamamında içme suyu şebekelerini yenilemiş olacağız. Geçen yıl 8000 bin metre içme suyu hattı döşemiştik. Bu yıl ise 6000 metre uzunluğunda yeni hat döşüyoruz. Zorkun’da su debisini arttırırken, mevcut hattın 4 katı kapasitede olan 225’lik su boruları döşüyoruz" dedi

Geçtiğimiz yıl Bilalik su kaynağında yapılan iyileştirme çalışmaları ile birlikte yeni su kaynaklarına da ulaştıklarına dikkat çenen Belediye Başkanı Kadir Kara, iki yeni su deposu inşaatına da başladıklarını kaydetti. Kara, "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin açılışını yaptığı Eriğin Sekisi mevkiinden elde edilen yer altı suyu ile Zorkun’a vereceğimiz içme suyu miktarını arttırdık. Bu yıl Allah’a çok şükür kaynaklardaki su seviyeleri de yüksek. Eriğin Sekisine bir kuyu daha vurmayı planlıyoruz. Bu sağlıklı içme sularımızı yeni yapacağımız 400 ve 200 tonluk depolarımızda toplayacağız. Yeni yapığımız içme suyu hatları ile halkımıza ulaştıracağız. Yayla sezonu tam anlamıyla başlamadan önce de bozulan yollarımızın tamiratı yapacağız" şeklinde konuştu.

ZORKUN’DA İÇME SUYU İKİNCİ ETAP ŞEBEKE YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ZORKUN’DA İÇME SUYU İKİNCİ ETAP ŞEBEKE YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2011 Pazartesi 11:48:04
Güncelleme :23 Mayıs 2011 Pazartesi 22:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?