19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Su sorunu kökten çözülecek

ZORKUN'DAKİ SU SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLECEK

Türkiye'nin en büyük yaylalarından biri olan Zorkun Yaylası'nda yıllardır yaşanan su sıkıntısını tamamen çözmek için Osmaniye Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Eriğin Sekisi mevkiine su kuyusu vuruldu.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, göreve geldikten sonra Zorkun'da önemli çalışmalara imza attıklarını belirkterek, "Su sorununu çözmek için bu yıl Zorkun'da ilk defa su hatları yenilendi. Mevcut su kaynaklarından maksimum verim almak için çeşitli çalışmalar yapıldı. Mevcut su kaynakların yetersiz olması nedeniyle Zorkun'da devam eden su sıkıntısına köklü bir çözüm bulunması için Zorkun'un hakim tepesinde bulunan Eriğin Sekisi mevkiine su kuyusu vurma çalışmalarına başlandı. Birkaç gün içerisinde çalışmalardan sonuç almayı bekliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıl Eriğin Sekisi mevkiinde yapılan sondaj çalışmaları ile 60 metre derinliğindeki yerde suyu tespit etkilerini söyleyen Başkan Kara, bu yıl ise kuyu vurma çalışmalarına başladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Allah'ın izni ile birkaç gün içerisinde 60 metre derinliğindeki yerde bulunan su havzasına ulaşacağız. Şu anda 20 metre derinliğe kadar indik. Arazi şartları nedeniyle çalışmalarımızda zorlanıyoruz. Tespit edilen su kaynağına ulaşıldığında Zorkun'un ihtiyacını karşılayacak bir suya kavuşacağız. Mevcut su kaynaklarımızın yetersiz olması nedeniyle bu çalışmaya başladık. Halkımızın bu çalışmalarımıza mübarek Ramazan ayı içerisinde duaları ile manevi destek sağlamalarını bekliyorum."

Amanos dağlarının en üst zirvelerinden biri olan Keldaz mevkiinin hemen alt tarafında bulunan Bilalik Su Kaynağında Su Arıza Amiri Mustafa Gürler ile birlikte inceleme yapan Kara, "Geçtiğimiz yıl bu bölgede yeni kaynaklar bularak Bilalik suyuna bağlantılar yaptık. Ancak yaz ayı nedeni ile kaynaklardaki su debisi azalıyor. Şimdi bu bölgede yeni bir çalışma daha yapacağız. Burada büyük bir su toplama havuzu yapacağız. Ardından ise suyun debisinin düşük olmasından dolayı Zorkun'a ulaşmayan suyu motor ile basarak Zorkun'a göndereceğiz. Halkımızı susuz bırakmamak için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Zorkun halkımızın Zorkun'da yaşanan su sıkıntılarını çözmek için samimiyetle ve var gücümüzle çalıştığımıza emin olmaları bizlere verilecek en büyük destek olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

ZORKUN'DAKİ SU SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLECEK
ZORKUN'DAKİ SU SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 15:32:03
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 15:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?