19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Suç örgütü operasyonu: 15 gözaltı

10 İLDE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Osmaniye merkezli 10 ilde akaryakıt ve tarım aletleri hırsızlığı yapan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında 4 ayrı örgüt liderinin de bulunduğu 15 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, resmi kurumlara ait jeneratör ve çiftçilere ait tarım araçları, TIR ve kamyonlardan akaryakıt hırsızlığı ile çiftçilerin tarım aletleri ve ikametlerinden hırsızlık olaylarına yönelik uzun süreli çalışma sonucu suç örgütüne yönelik operasyon başlattı. Osmaniye merkezli Gaziantep, Kahramanmaraş, Ankara, Sivas, Ayfonkarahisar, Amasya, Samsun, Bayburt, Muğla ve Nevşehir'de eşzamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında 4 ayrı örgüt liderlerinin de bulunduğu 15 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet, iş yeri, oto ve üzerlerinde yapılan aramalarda bin 60 litre çalıntı mazot, 638 adet tarla sulama fıskiyesi, 39 adet hırsızlık olaylarında kullanılan boş mazot bidonu, 3 adet hırsızlık olaylarında kullanılan otomobil, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kapsam dışı bıçak ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerin 10 ilde toplam 25 adet faili meçhul hırsızlık olaylarına karıştıkları, hırsızlık suçlarından 74 adet suç kayıtları olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 kişi, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde resmi kurum ve şahsa ait araçlardan mazot, tarlalardan sulama fıskiyesi hırsızlığı yapmak, bilerek suç eşyasını satın almak, resmi belgede sahtecilik ile 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

10 İLDE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
10 İLDE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 16:38:00
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 16:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?