19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Suç örgütüne darbe

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPAN SUÇ ÖRGÜTÜNE DARBE

Osmaniye merkezli 4 ilde uyuşturucu ticareti yapan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, uzun süredir yaptığı çalışmalar sonucunda Osmaniye merkezli, Antalya, Gaziantep ve Hatay'ın Dörtyol ilçesi olmak üzere toplam 8 ayrı noktaya sabah 05.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında detektör köpeği "Tina"nın katılımıyla yapılan aramalarda, 157,61 gram eroin maddesi, 7,5 gram esrar maddesi, 30 kök Hint kenevir bitkisi, 2 gram Hint kenevir tohumu ile çok sayıda eroin maddesi kalıntıları bulunan enjektör, sentetik uyuşturucu hap, zıvana ve alüminyum folyo parçaları ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan 6 şüpheli "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, üye olmak ve örgütün faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde ticaretine aracılık etmek, uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve nakletmek" suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gerçekleştirilen aynı operasyon kapsamında daha önceki tarihlerdeki ara yakalamalarla birlikte, içerisinde örgüt lideri ve yönetici kadrosunun da bulunduğu toplam 23 şüphelinin yakalanmıştı.

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPAN SUÇ ÖRGÜTÜNE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 13:03:01
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 14:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?