20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Sudan heyeti Osmaniye'de

Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği (OGİAD), kente gelen Sudan heyeti ile "Ticari İlişkiler İyi Niyet Protokolü" imzaladı.

Sudan Cumhuriyeti Sennar Eyalet Valisi Ahmet Abbas, İnşaat Bakanı Al-imam Adalatif ve Yatırım Bakanı Amin Osman Adam, OGİAD'ın davetlisi olarak Osmaniye'ye geldi.

Osmaniye'de ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Sudan heyeti, daha sonra Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Osmaniye Ticaret Borsası ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (OTSO) ziyaret etti. OGİAD üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan OTSO Başkanı Arif Taşkaya, "Bu toplantıda sergilediğimiz müştereklik, Osmaniye'de bir ilk, bir başlangıç olacaktır" dedi.

Sennar Eyalet Valisi Ahmet Abbas ise Sudan ile ilgili çıkan haberlere üzüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Sennar eyaletindeki topraklar emin bir bölgedir. Şuanda Sudan'da gösterilen olayların hepsi iftiradır. Bunlara inanmamanızı diliyorum. Sadece Türkiye'den değil, şuanda ABD'den, Çin'den, bütün Avrupa'dan gelen şirketler Sudan'da iş yapmaktadırlar. Ayrıca Sudan'da iş yapmak isteyen şirketler için kanunlarımız kolaylaştırıcıdır, hiçbir zorluğu yoktur. Tüm iş adamlarımızı Sudan'a bekliyoruz. Türkler bizim en büyük dostumuzdur onlara kapımız sonuna kadar açık."

AK Parti Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Mete Doğruer de Sudan heyetini Osmaniye'de misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Afrika'daki kardeşlerimizle ve diğer taraftaki Müslüman kardeşlerimizle hem ticari hem fikir platformunda fikir alışverişinde bulunacağız. Böylece her iki ülkenin de hem maddi manada hem kültürel manada refah seviyeleri yükselmiş olacaktır. Bu birlikteliğin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından OGİAD Başkanı Mahmut Keten ile Sennar Eyalet Valisi Ahmet Abbas, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan Ticari İlişkiler İyi Niyet Protokolü'nü imzaladılar. OTSO Başkanı Arif Taşkaya da misafir heyete Osmaniye'nin meşhur Karatepe Kilimi'ni ve Osmaniye Yerfıstığı'nı hediye etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?