17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Sumbas'ta fidanlar toprakla buluştu

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde fidan dikimi yapıldı.

Sumbas Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki (YİBO) fidan dikim törenine; Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, Kadirli Kaymakamı A.Rauf Ulusoy, Sumbas Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ile daire amirleri katıldı.

Sumbas Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, törende yaptığı konuşmada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ormana verdiği değeri anlatırken, ülkemiz için doğanın ve ağaçların öneminden bahsetti. Vali Zübeyir Kemelek de, ormanların gerek ülke ekonomisi gerekse doğa açısından çok değerli olduğunu ifade ederek, "Bu yüzden ormanlarımıza sahip çıkmak ve yeşil alanlarımızı artırmak için bol bol fidan dikmeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Okul bahçesine ilk fidanı Vali Kemelek dikti. Daha sonra davetliler, üzerinde isimleri yazılı olan fidanların dikimini gerçekleştirdi. Törende folklor ekibi bir gösteri sunarken, Vali Kemelek ve beraberindekiler, fidan dikim töreninin ardından ilçenin tarihi mekanlarından Döğenli Camii'nde incelemelerde bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 17:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?