18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Süt şiiri yazdılar, ödül aldılar

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü'nce "Dünya Okul Süt Günü" kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Vali Zübeyir Kemelek, Vali Yardımcısı Mustafa Dalkılıç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bayram Kaymak, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı İl Sağlık Müdürlüğü salonundaki törende, yarışmada dereceye giren öğrencilere Cumhuriyet altını ve başarı belgesi verildi.

Törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Cingöz, sütün, sağlıklı ve dengeli beslenme açısından vazgeçilmez olan vitaminlerin birçoğunu içerdiğini belirterek, "Çocuk ve gençlerin günde en az 2 su bardağı süt içmesi ve süt ürünlerinden tüketmesi gerekmektedir. Günde 2 bardak süt içerek; vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumun yüzde 75'i, fosforun yüzde 60'ı ve iyodun yüzde 25'i, B2 ve B12 vitamini ihtiyacının ise yüzde 77'si karşılanabilmektedir. Bakanlığımızın, İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitimi Programı kapsamında Müdürlüğümüz Eğitim Şube Müdürlüğü eğitimcileri tarafından 2007 yılında 39 ilköğretim okulunda, 'İlköğretim çocuklarının beslenmesi, sütün yararları ve hijyen' konularında 5 bin 401 öğrenciye ve 130 öğretmene; 'Besinleri hazırlama, pişirme ve saklama ilkeleri ve sağlıklı süt tüketimi' konularında ise bin 64 öğrenci velisine; 'Ağız ve diş sağlığı' konusunda da 2 bin 607 öğrenciye ve 124 öğretmene eğitim verilmiştir. Ayrıca, eğitimlerden sonra 3 bin 500 öğrenciye 250 mililitrelik paket süt dağıtımı gerçekleştirilmiştir. İlköğretim öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik 'Yeterli ve dengeli beslenme, süt ve hijyen' gibi konulardaki eğitimlerimiz 2008 yılında da devam edecektir" dedi.
Cingöz, yarışmaya 75. Yıl İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Dumlupınar İlköğretim Okulu, Vali İsmail Fırat İlköğretim Okulu ve Özel Hoşgörü İlköğretim Okulu'ndan 34 öğrencinin şiirleriyle katıldığını ifade ederek, "Katılan şiirler arasında yapılan değerlendirmede; Vali İsmail Fırat İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi İ.Hilal Demir birinci, Atatürk İlköğretim Okulu 4-C sınıfı öğrencisi Hazal Aslan ikinci ve 75. Yıl İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi İrem Narcıoğlu üçüncü olmuştur. Öğrencilerimize Cumhuriyet altını ve başarı belgesi veriyoruz. Ayrıca, yarışmaya katılan diğer okul müdürlerine ve yarışma jürisinde görev alan edebiyat öğretmenleri Bilal Yalçın ve Ömer Faruk Şerbetçi'ye de teşekkür belgesi takdim edilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 12:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?