17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Tarihi Sumbas camisi restore ediliyor

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Karaömerli köyünde bulunan tarihi Sumbas Camisi restore ediliyor.

1900’lü yılların başında yaptırılan ve 1930’lu yıllarda bir hayırsever tarafından çatısı tamir ettirilen tarihi camide, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce restorasyon çalışması başlatıldı. Tarihi cami, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açılacak.

2007 yılının kasım ayından bu yana devam eden restorasyon çalışmalarının en geç haziran ayı içinde bitirileceğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, “Caminin onarılması 1996 yılından beri gündemde. Fakat çalışmalar 2003 yılından sonra hız kazandı. Cami daha önce köy tüzel kişiliğinde olduğu için restorasyon işlemlerinde problem yaşıyorduk. Şimdi köy tüzel kişiliği camiyi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devretti. Sayın valimizin desteğiyle restorasyon işlemleri başladı. Restorasyon bittiğinde vatandaşlarımız camiyi kullanabilecekler” dedi.

Tabur, 1940'lı yıllardan önce Karaömerli köyü civarındaki 10 köyde yaşayan vatandaşların cuma namazını kılmak için toplandığı tarihi caminin çatısının yenilendiğini, çevre duvarı ve bina duvarı yenileme işlemlerinin ise devam ettiğini kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 16:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?