19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Tarım işçileri alacakları için yürüdü

TARIM İŞÇİLERİ ALACAKLARI İÇİN YÜRÜDÜ

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 2 yıl önce tarlasında çalıştıkları çiftçinin ücretlerini ödememesine isyan eden bir grup tarım işçisi, işverenin evinin önünde gösteri yaptı.

Fermancı Çiftliği'ne ait tarlalarda karpuz ürünü yetiştirilmesi ve hasat çalışmaları kapsamında iki ay emek verdiklerini söyleyen işçiler, işverenin iki yıldır borcunu ödemediğini iddia etti. Kadirli Mezbahanesi önünde toplanan kadınlı erkekli yaklaşık 50 işçi, buradan işverenin evine kadar yürüyerek protesto gösterisinde bulundu.

Ellerindeki tenekelere vurarak, "Paramızı isteriz" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen işçilere polis herhangi bir müdahalede bulunmadı. Tarım işçilerinin elçiliğini yapan Necati Evleksiz, ''İşverenin tarlasında karpuz diktik, fıstık otu dövdük, marul ektik. Aradan tam iki yıl geçti. Borcunu ödemesini her istediğimizde bir şeyler bahane ederek bizleri oyaladı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Burada çalışan işçiler ev geçindiriyor, çocuk okutuyor. Bu işçilerini emeklerini yemek hangi vicdana sığar? Ben bu

işçilere paralarının ödenmediğini nasıl anlatayım? Hukuk yolu ile de bir yere varamadık. Senedimiz var, bir işe yaramıyor. Alacaklı olduğumuz şahıs şu an iki bin dönüm yerde çiftçilik yaptığı halde üzerine kayıtlı hiçbir şey yok. Bizim bu feryatlarımıza kulak verecek kimse yok mu?'' iddialarında bulundu.

İşçilerin, ''Paramızı almadan gitmeyiz'' ısrarı üzerine, borçlu olduğu iddia edilen işveren, Necati Evleksiz'le görüşmeyi kabul etti. Yapılan görüşme sonunda Necati Evleksiz işçilerin yanına gelerek işverenin borcunu bir yıl içinde taksit taksit ödemeyi kabul ettiğini belirtti. Bir avukat aracılığıyla yapılan sözleşmeye göre işçilerin alacaklarının yıl içinde taksitler halinde ödeneceği öğrenilirken, grup olaysız şekilde dağıldı.

TARIM İŞÇİLERİ ALACAKLARI İÇİN YÜRÜDÜ
TARIM İŞÇİLERİ ALACAKLARI İÇİN YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2010 Cumartesi 17:10:01
Güncelleme :16 Ekim 2010 Cumartesi 23:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?