19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Tarım şenlikleri fuarı açıldı

OSMANİYE TARIM ŞENLİKLERİ FUARI AÇILDI

Osmaniye Tarım Şenlikleri 2011 Fuarı açıldı.

Salı Pazarı içerisinde düzenlenen fuarın açılışını Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin, OTB Başkanı İmam Hüseyin Çelik ve MHP İl Başkanı Murat Kanlı birlikte yaptı.

fuarın açılışında konuşan Milletvekili Hakan Coşkun, artık çoğu tarım ürününün ekonomik olmadığından dolayı ekilmediğini belirterek, "Tarım zafiyete uğrarken gıda güvenliği ön plana çıkmaya başladı. Yani tohumun tarlaya atılmasından satışına kadar gelen kısım gıda güvenliğinin olmasını şart koşuyor. Eğer bunu yakalayabilirsek, hem ihraç türünden hem de iç piyasa türünden sağlıklı gıdaları, daha düzgün bir şekilde para kazanma yollarını bulabiliriz. Bunun adına da iki türlü ad veriyorlar. Biri organik tarım, diğeri kimyasal ürünler kullanılarak yapılan iyi tarım uygulamalarıdır. Bu sistemi şimdiden yakalamamız gerekiyor. Eğer yakalayamazsak üreticimizin ürünlerinin kabul görmesinde ve piyasaya arz etmesinde sıkıntı yaşanır" dedi.

Fuarda tarım ile ilgili alet ve ekipmanlar, traktörler, gübreciler, fidancılar, tohumcular, hayvan yemleri ile ilgili stantların bulunduğunu belirten Coşkun, "İnşallah buraya gelen üreticilerimiz ve müteşebbislerimiz, en son teknikleri çiftçilerimize götürerek, yeni tarım ürünlerine ve yeni tarım aletlerine geçişinde kolaylık sağlarlar. İnşallah çiftçimizin bu sıkıntılı döneminde önünü açacak biraz bilgi birikimine sahip olması sağlanır. Fuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Açılışın ardından konuklar fuar alanında yer alan stantları gezerek bilgi aldı.

Bu arada Düziçi Belediyesi’nin standında yer alan mahalli sanatçıların saz eşliğinde söylediği türküler ve Düziçi Belediyespor’un Nijeryalı futbolcuları ile fuarın hostesleri de renkli görüntülere sahne oldu.

Fuarda, Toplum Destekli Polis tarafından açılan stant da büyük ilgi gördü.

Rich Organizasyonun düzenlediği fuar 20 Şubat günü akşamına kadar ziyarete açık olacak.

OSMANİYE TARIM ŞENLİKLERİ FUARI AÇILDI
OSMANİYE TARIM ŞENLİKLERİ FUARI AÇILDI
OSMANİYE TARIM ŞENLİKLERİ FUARI AÇILDI
OSMANİYE TARIM ŞENLİKLERİ FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 16:48:02
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 16:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?